Kumluca'da Trafik Haftası Kapsamında Etkinliler Düzenlendi

Kumluca'da Trafik Haftası dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafınca etkinlikler düzenlendi.

Ziya Gökalp İlkokulu konferans salonunda yapılan etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ramazan Canbaş, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleriyle insanlarda trafik bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Trafik bilincinin okul çağında edinilmesinin önemine vurgu yapan Canbaş, bu yıl ilçede Jandarma Trafik Tim Komutanlıklarıyla yapılan etkinliklerde özellikle ilköğretim birinci kademe öğrencilerini ön planında tuttuklarını kaydetti.

Bu yılki Trafik Haftası etkinliklerinde emniyet kemerini ele aldıklarını anlatan Cancaş, "Emniyet kemeri, bizleri hayata bağlayan küçük bir etkendir. Trafiğe çıkarken mutlaka emniyet kemerimizi takmalıyız. Eğer sürücü emniyet kemeri takıyorsa mutlaka yanında oturan kişi de takıyor. Böylece olası bir kaza durumunda hayatta kalma olasılığımız artıyor" dedi.

Konuşmanın ardından slayt eşliğinde emniyet kemerinin önemini anlatan kısa film gösterisi ve emniyet kemeriyle ilgili yapılan trafik uygulamaları gösterildi.

Ardından Trafik Haftası dolayısıyla okullarda yapılan şiir, kompozisyon, resim ve koşu yarışmalarında dereceye girenlere hediyeler verildi.

Trafik Haftası dolayısıyla yapılan yürüyüşe ise Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüşe katılanlara üzerinde emniyet kemerinin önemini anlatan tişört ve şapka dağıtıldı.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA