Kızıltepeli Muhtarlardan Barış Sürecine Destek

Mardin'in Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda toplanan 167 ilçe ve köy muhtarı basın açıklaması yaparak barış sürecine destek verdiklerini açıkladı.

Kızıltepeli Muhtarlardan Barış Sürecine Destek
Muhtarlar adına Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması sırasında muhtarlara destek vermek amacıyla Mardin MÜSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler de hazır bulundu. Güneydoğu Muhtarlar Federasayonu Başkanı Hatip Şeran, Türkiye’nin en temel meselesi olan Kürt meselesinin çözümü için başlatılan diyalog ve müzakere çözüm sürecinin tarihi bir fırsat olduğunu, kalıcı çözüm sağlanıncaya kadar sürdürülmesi ve desteklenmesi gerektiği kanaatinin kuvvetlendiğini söyledi.

Şeran, “Artık Türkiye’nin demokratikleşmesi Kürt sorununda barış ve çözüm için somut adım atma zamanıdır artık savaş ve çatışma değil, barış istiyoruz buna katkı sunabilecek herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü Türkiye insanı barışa hasret, Türkiye insanı eşitlik ve adalet istiyor, Türkiye insanı demokratik eşitlikçi özgürlükçü sosyal ve ekolojik bir yeni anayasa istiyor. Bizler Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak Türkiye’nin 7 bölgesinde muhtarlar federasyonumuz var. Yönetimimizin almış olduğu karar ile barış sürecine tam destek vereceğimizi Ankara, İstanbul, Trabzon, Antalya ve İzmir’de yapmış olduğumuz toplantılarımızda birçok bakanlarımızın huzurunda deklere ettik. Bununla beraber Sabancı Vakfı'na vermiş olduğumuz projenin onaylanması ile Karadeniz bölgesindeki anneleri doğu ve güneydoğudaki annelerimiz ile Mardin ilimizde buluşturacağız ve her iki bölgeyi annelerimize gezdireceğiz, kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlayacağız. Ancak ülke genelinde muhtarlar bu sürece destek vermiş iken gönül arzu ederdi ki akil insanlar listesinde her bölge için o bölgenin muhtarlar federasyonu başkanının da yer alması idi. Çünkü muhtarlar devlet ile vatandaş arasında oluşturduğu köprü vazifesini oluşturmaktadır, bundan dolayı federasyon başkanlarımız akil adamlara daha çok ön ayak olurdu. Bu sürecin sonu toplumsal kucaklamayı sağlamanın bir adımı olmalıdır, bizler muhtarlar olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen desteği vereceğimizi ilan ediyor, bu vesile ile tüm kesimleri barış sürecine destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu

Kaynak: İHA