Jandarma, Trafik Haftasını Öğrencilerle Kutladı

Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı tarafından Trafik Haftası kapsamında merkeze bağlı Seydim beldesinde etkinlik düzenlendi.

Jandarma, Trafik Haftasını Öğrencilerle Kutladı
Öğrencilerle birlikte Trafik Haftasını kutlayan Jandarma Trafik Timleri daha sonra fidan dikti. Hafta dolaysıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği programda jandarma ekipleri ayrıca okuldaki öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Seydim İlkokulunda düzenlenen törende konuşan İl Merkez Bölük Komutanı J. Yüz. Ünal Yağmurkaya, teknolojik gelişmelerle ulaşım ve taşıma araçlarının çeşitlik kazandığı günümüzde trafik kazalarının acil çözüm gerektiren ciddi bir sorun olarak önemini koruduğunu söyledi.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve toplumda trafik bilincinin arttırılması amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının Trafik Haftası olarak kabul edildiğini hatırlatan Yüzbaşı Yağmurkaya, “Düzenlenen etkinliklerin toplumdaki trafik bilincini arttıracağına ve karayollarında ödediğimiz faturaların azaltılmasına önemli katkı sağlayacağına inanmaktayız” dedi.

Meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini on binlerce insanın da yaralandığını veya sakat kaldığını vurgulayan Yağmurkaya, “2012 yılında il genelinde meydana gelen 24 ölümlü trafik kazasında 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bin 132 yaralamı trafik kazasında 2 bin 268 vatandaşımız yaralanırken, 9 milyon 929 bin 240 TL milli servetimiz heba oldu. Bu kazalardaki kayıplarımız, savaşların, terörün ve tabi afetlerin bıraktığı tahribat ve olumsuzluklardan daha fazla bizleri etkilemeye devam ediyor. Buda gösteriyor ki ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının neredeyse tamamına yakını insan kusurlarından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

Yağmurkaya, bu doğrultuda toplumun tüm kesimlerinin eğitilmesi, denetimlerin etkin birşekilde yapılması ve kurallara tam uyulması, üzerinde en çok durulması gereken konuların başında yer aldığının altını çizdi.

“”Emniyet kemeri hayata bağlar” sloganıyla bütün vatandaşların trafik konusunda daha duyarlı davranmaya davet eden Yağmurkaya, saygı ve sevgi hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet edilmesini istedi.

Yağmurkaya’nın konuşmasının ardından Trafik Tim Komutanları Jb Kd. Bçvş. Mustafa Şahin ve J. Ast. Kd.Çvş. Murat Şengül, katılımcılara seminer verdi. Seminerin ardından Yzb. Yağmurkaya ve trafik timleri okul bahçesinde 50 fidanı toprakla buluşturdu.

Programa Seydim Belde Belediye Başkanı Alaatin Köksal ve öğrencilerin yanı sıra çevre köylerdeki muhtarları ile vatandaşlarda katıldı.

Kaynak: İHA