Husoviç, Konya Müftülüğü ve Mevlana Müzesi'ni Ziyaret Etti

Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Karadağ Müftüsü Rıfat Fejziç ile birlikte Konya Müftülüğü ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Husoviç, Konya Müftü Şükrü Özbuğday'a makamında gerçekleştirilen ziyarette, Mevlana kenti Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Karadağ ve Türkiye'nin çok iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Husoviç, "Bu ziyareti de Türkiye olan dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da artırmak, pekiştirmek için gerçekleştirdik" dedi.

Karadağ Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olduklarını anlatan Husoviç, Türkiye'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini vurguladı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday da Diyanet İşleri Başkanlığının, Karadağ ile Konya'yı "kardeş şehir" ilan ettiğini söyledi.

Bunun kendileri için son derece önemli ve sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Özbuğday, "Bundan böyle Karadağ'daki Müslüman kardeşlerimize din hizmeti sunmak ve onların dini ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü maddi ve manevi yardımda bulunacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Husoviç, Karadağ Müftüsü Rıfat Fejziç ve beraberlerindeki heyet, daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA