Eski Eşini Öldüren Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Eski eşi tarafından öldürüldükten sonra TEM otoyolu kenarına atılan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gülşah Sarcan’ın katilinin yargılanmasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” adliye karşısında bir basın açıklaması yaptı. Açıklama adliyenin C kapısının basın açıklamalarına geçtiğimiz günlerde yasaklanması üzerine Çağlayan Meydanı’nda yapıldı.

Açıklamaya Gülşah Sarcan’ın ailesi de katılırken, acılı anne torununun annesi öldürülürken orada olduğunu ve cinayete şahit olduğunu belirterek, “Bir çocuğun gözünün önünde annesinin boğazı kesilir mi? Bunlar af olunur mu? Bunlar şimdi çıkacak ne yalanlar söyleyecek iyi hallerinden cezayı düşürmeye çalışacak. Adalet istiyorum. Katilin ailesinden de hesap sorulsun. Benim kızımın kanı yerde kalmasın. Bende mi kan dökeyim, adalet bunu mu istiyor?” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını yapan ’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’’ üyelerinden Elife Kaya ise kadın cinayetine kurban giden Gülşah Sarcan için toplandıklarını söyleyerek, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA