10 Mayıs 2013 Cuma Haftalık Film Listesi

Vizyonda bu hafta 9 yeni film var.

10 Mayıs 2013 Cuma Haftalık Film Listesi
Aklımı Oynatacağım

Meksika'ya gitmekte olan bir uçağın içindeki yolcular hayatlarındaki son saatleri geçirmektedirler.

Ölüm kaçınılmazdır ve bu gerçek yolcuların çenesine vurur! Yaşamda artık saklayacak hiçbir şeyleri kalmadığından en gizli sırlarını, sakları yönlerini birbirlerine tek tek anlatmaya başlarlar…

Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın uzun bir aradan sonra komedi türünde çektiği bu tamamı bir uçakta geçen son film, bir grup uçak yolcusunun ölüme yaklaşmaları ve böylece bilinmezlerini diğerlerine anlatmaya başlamaları üzerinden ilerliyor.

Afiş ve Fotoğraflar
-Fragman


Bahar Tatili


Faith, Brit, Candy ve Cotty müthiş bir bahar tatili (spring break) geçirmenin hayalini kuran dört çılgın arkadaştır. Fakat sıradan genç kızlardan farkları, uçuk planlarıdır. Fakat biriktirdikleri paralar yola ancak yetince, çareyi ciddi bir soygun yapmakta bulurlar ve de başarırlar!

Şimdi ellerinde tatil boyu deli gibi eğlenecekleri kadar çok paraları vardır. 'Her genç' gibi bahar tatilinde partinin ve kokainin dozunu kaçırınca kendilerini kodeste bulurlar.

Tam kurtulamayacaklarını düşünürken, Alien adında bir adam çıka gelir ve bu kızların kefaletini ödeyip, serbest kalmalarını sağlar. Alien, bölgenin yerel uyuşturucu ağlarını ele geçirmektedir ve uyuşturucu işinden yüklü miktarda para kazanmıştır. Brit, Candy ve Cotty bu vahşi hayata adapte olmakta pek de sorun çekmeyeceklerdir...

Selena Gomez, Ashley Benson, Vanessa Hudgens, Rachel Korine ve James Franco'nun başrolleri paylaştığı bu sıra dışı ve kışkırtıcı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise dördüncü uzun metrajlı işine imza atan Harmony Korine üstleniyor.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak buna rağmen hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Aynı zamanda son derece haylaz bir genç olan Barfi'nin başı sık sık derde girmektedir.

Yaşadığı şehre taşınan Shruti Ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise hayatında daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti'ye ilk görüşte vurulur, Shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ancak ortada büyük bir sorun vardır.

Shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. Ailesi, kızlarının'normal'biriyle evlenmesini ve'normal'bir hayat sürmesini istemektedir ve bu birlikteliğin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde Barfi'nin kalbinde başka biri vardır; Shruti içinse seçim yapma zamanıdır...

Hint sinemasının son dönemdeki en ses getiren yapımlarından biri olan Barfi!, ülkesinin sınırları dışından da bol övgü almıştı.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Bernie'nin Suçu Ne?

Teksas'ın küçük, kırsal bir kasabasında, bir cenaze levazımatçısının yanında yardımcı olarak çalışan Bernie Tiede, kasaba halkının en sevdiği kişilerden biridir. Pazarları okulda ders verir, kilise korosunda şarkı söyler ve yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatır. Herkes Bernie'yi sever ve takdir eder.

Ters giden talihine sürekli lanet eden dul Marjorie Nugent'e banka işlerinde yardım eden Bernie, bir süre sonra kadının kendisine karşı artan ilgisi ve isteklerine yetişemez hale gelir ve günün birinde zengin Marjorie'yi öldürür...

Yönetmenliğini Richard Linklater'ın üstlendiği komedi filminin başrollerini ise Jack Black, Shirley MacLaine ve Matthew McConaughey'i paylaşıyor.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Eksik Sayfalar

Ülkenin önemli şirketlerinden birinde, yönetim kurulunda görevli 8 üst düzey yönetici, çok önemli bir dava süreci esnasında kaçırılırlar. Çalıştıkları şirketin sahibi Aslan Bey 3 ay önce ani bir biçimde vefat etmiştir ve büyük kayıpları olan şirketin geriye kalan yöneticileri yargılanmaktadırlar. Tam da bu sırada şirketi kendisinin satın aldığını iddia eden ve kimsenin tanımadığı bir 'patron' bu sekiz yöneticiyi cehenneme atarak, yalanlarıyla ve kendileriyle yüzleştirecektir...

Dizi oyuncusu olarak tanınan tiyatrocu Ozan Çobanoğlu'nun ilk yönetmenlik çalışması olan filmde, senaryo da Çobanoğlu ile birlikte Berkay Berkman'a ait. Filmin oyuncu kadrosundaysa başı Hüseyin Avni Danyal, Tolga Güleç, Tuvana Turkay, Kaan Çakır ve Soydan Soydaş çekiyor.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Gitme Baba

Lütfi Suyolcu 1995'te belediye başkanı olduğu Kuşadası ilçesinde yaşanan rant kavgası sonrası mafya tarafından öldürülmüştü. Eski belediye başkanının hayatını anlatan film projesini, sinema ve oyunculuk eğitimi alan kızı Çiğdem Suyolcu hayat geçirdi.

Babasının Çiller döneminde yaşadıklarını, kızının gözünden ve odağına baba-kız sevgisini koyarak anlatan filmin yönetmenliğini Ahmet Sönmez üstleniyor. Filmde hem bir kızın babasına olan sevgisi hem de rant kavgası çerçevesinde bir turizm beldesinde yaşanan oyunlar masaya yatırılıyor. Lütfi Suyolcu'yu Murat Karasu canlandırırken, filmde kızı Çiğdem Suyolcu'nun yanı sıra, Şenay Gürler, Mustafa Uğurlu, Mesut Akusta, Gökhan Mete, Vural Çelik,Volkan Cal ve Payidar Tüfekcioğlu gibi pek çok isim yer alıyor.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Kimlik Hırsızı


Diana limitsiz bir bütçeyle Miami'nin banliyölerinde gününü gün etmektedir. Ufak bir sorun vardır bu alemleri finanse etmek için, kullandığı kimlik bir başkasına aittir: Sandy Bigelow Patterson, bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Sandy Bigelow Patterson, ABD'nin oldukça uzak bir yerinde yaşamaktadır.

Polisten aradığı cevabı bulamayınca kendi sorununu yine kendisi halletmeye çalışan Sand ysadece 1 hafta süren takipten sonra, hayatındaki her şeyi onunla paylaşmakta olan bu kadınla yüzleşmek için güneye doğru yola çıkar. 2000 mil yoldan geldiğinde görür ki kimliğini geri almak hiç kolay olmayacaktır... Zira Diana suçlu olmasına rağmen yağ gibi üste çıkmayı beceren yırtık bir kadındır.

Patrondan Kurtulma Sanatı filmiyle oldukça iyi bir çıkış yakalayan Seth Gordon'ın son filmi Jason Bateman ve Melissa McCarthy'i buluşturan keyifli bir yol komedisi.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Kod Adı: Olympus


Mike Banning, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı çalışan, özel kuvvetler biriminde görevli bir gizli güvenlik ajandır. Bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda trajik bir kaza meydana gelir. Banning'in tek bir simi kurtarma şansı vardır, o da tercihini eşini feda ederek Başkan'dan yana kullanır. Olay sonrası büroda herkes doğru yaptığını söyleyerek Mike'ı desteklese de saha görevinden alınarak masa başı bir işe atanır. Fakat ABD'yi hiç hesapta olmayan büyük bir saldırı beklemektedir. İçeriden köstebeklerin yönettiği terörist bir eylemle Beyaz Saray büyük bir saldırıya ve ihanete uğrar. Başkan teröristlerce esir alınmıştır ve Pentagon'un eli kolu bağlıdır. Bu olağanüstü koşullar altında tek çareleri Mike'ın cesur ve kahramanca giriştiği kurtarma operasyonuna bağlıdır.

Yönetmenliğini King Arthur, Tears of the Sun ve Training Day gibi aksiyon filmlerinden tanıdığımız Antoine Fuqua'ın üstlendiği filmin senaryosu ise ilk yapımlarına imza atan Creighton Rothenberger ve Katrin Benedikt ikilisine ait. Filmin başrolünde Gerard Butler yer alırken kadroda kendisine Aaron Eckhart, Ashley Judd ve Morgan Freeman eşlik ediyor.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman


Son Ayin Bölüm 2


Nell Sweetzer gözlerini açtığında kendini bir ormanın içinde dağılmanın eşiğinde bulur. Son saatlerini hatta son günlerini hatırlamakta güçlük çeker. Tüm ailesini yitirdiği gerçeği ise bir insanın başına gelebilecek en büyük talihsizliktir. Terapist Frank Merle, Nell'in yaşadığı kulübeye taşınır ve birlikte geçmişi unutup yeni bir hayata başlamaya çalışırlar. Başlarda her şey yolunda gider. Nell, yakında bir otelde iş bulur ve Chris isimli son derece karizmatik bir adama aşık olur. Fakat hayatını altüst eden şeytani ruh bu kez daha acımasız bir şekilde karşısına çıkacaktır...

Yönetmenliğini Ed Gass-Donnelly'nin üstlendiği filmin senaryosunda yönetmenin yanı sıra orijinal hikayenin de sahibi olan Damien Chazelle'nin de imzası var.
Ashley Bell'in yanı sıra Andrew Sensenig, Julia Garner ve Spencer Treat Clark kadorda göze çarpan isimler.

Afiş ve Fotoğraflar-Fragman