Kto Başkan Adayı Delikan Kto Üyeleri İle Buluştu

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan adayı Nuh Mehmet Delikan düzenlenen programda Kayseri Ticaret Odası üyeleri ile buluştu.

Etkinlikte konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkan adayı Nuh Mehmet Delikan, “Şu anda 5 bine yakın oda üyemizin aidat borçları nedeniyle oy kullanamayacak olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Zaten zor şartlar altında ticaret yapmaya çalışan ticaret erbabının oda aidat yükünü hafifleteceğimizi ve aidatları yasal olarak indirilebilecek en az rakama indireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Flamingo Tesislerinde düzenlenen programa, Kayseri Ticaret Odası Başkan adayı Nuh Mehmet Delikan, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, ünlü sunucu Vatan Şaşmaz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz, “Yaklaşık 16-17 yıldır bu işi yapıyorum, hiç Ticaret Odası seçim yemeği sunmamıştım. Hakikaten Kayseri için birleşmiş böyle bir kalabalığı ilk defa görüyorum” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan adayı Nuh Mehmet Delikan ise, “Seçimde bizimle kader ortaklığı, yol arkadaşlığı yapan dostlarımızla seçim öncesi bu yemekte buluşup hem yaşadığımız seçim sürecinin yorgunluğunu atalım hem de birlik ve beraberliğimizi herkese gösterelim istedik. Odalar, sendikalar ve dernekler, üyelerinin sıkıntılarını çözmek, birlik, beraberlik ve dayanışma için var olan kuruluşlardır. Bu şehrin evladı olarak bu topraklara olan borcumu ödemek niyetiyle yola çıktığım günden bu yana Kayseri Ticaret Odasını ticaret erbaplarımızın emrine amade edebilmenin yollarını aradık. Şuanda 5 bine yakın oda üyemizin aidat borçları nedeniyle oy kullanamayacak olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Zaten zor şartlar altında ticaret yapmaya çalışan ticaret erbaplarımızın oda aidat yükünü hafifleteceğimizi ve aidatları yasal olarak indirilebilecek en az rakama indireceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Çeşitli projelerinin olduğunu belirten Delikan, “Verdiğimiz sözler bunlarla da sınırlı değil. Şehrimizin geleneksel ticaret merkezlerinin canlandırılması için projeler ortaya koyacağız. Ticaret erbapları için ticaret kefalet kooperatifleri kuracağız. Avrupa Birliği hibe programlarından tüccarlarımızın en iyi şekilde faydalanabilmesi için proje masaları oluşturup tüccarımıza Avrupa kupalarını açacağız. Bu şehrin ticaret sahnesindeki aktörler olarak omuz omuza verdiğimizde aşamayacağımız sıkıntı olmadığına inanıyorum. Adaylık sürecimizde projelerimizi anlatıp üyelerimizin beklentilerini dinledik. Seçimlerimi kazanmamız durumunda üyelerimizin beklentileri doğrultusunda sorunun değil, çözümün parçası olan bir oda olacağız” şeklinde konuştu.

‘Seçimler bitti diyerek kapıları üyelerimize kapatmayacağız’ diyen Delikan, “Üyelerimizle birlikte daha güzeli ve iyisi için çalışacağız. Üyelerimiz bu odanın gerçek sahibi olduklarını yönetimimize katılarak mecazi anlamda değil gerçek anlamda göreceklerdir. Yönetim kurulu olarak değil ticaret erbapları olarak yönetime talibiz. Kazanan ticaret erbaplarımız ve Kayserimiz olsun. Seçimler hayırlara vesile olsun. Son olarak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Seçimde bizim oy pusulalarımızın rengi anamızın ak sütü gibi beyazdır. Bu duruma dikkat edelim diyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA