Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nda bölge birincisi olan Eskişehirli çiftçi Reyhan Gümüş, hem İç Anadolu Bölgesi’ni hem de kendi kentini Türkiye finallerinde temsil edecek.

Başarılı kadın çiftçi Gümüş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya’nın makam odasında ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nda bölge birincisi olması münasebetiyle düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Burada konuşan İl Müdürü Çankaya, bölge birincisi olan Gümüş’ü başarısından ötürü tebrik etti. Türkiye finallerinde iddialı olduklarını aktaran Çankaya, “Finaller için son hızla çalışmaya devam ediyoruz. Eskişehir’e Türkiye birinciliğini getirmek istiyoruz. Türkiye birincisi olduğumuz zaman ise, bir sene sonraki final Eskişehir’de yapılmış olacak. İnşallah birinci oluruz. Tepebaşı ilçemizden katılan kadın çitçimiz Reyhan Gümüş’e ve Tepebaşı ilçe müdürlüğümüzün ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü onlarında bu hususta ciddi bir emekleri var” dedi.

Kadın çiftçi Reyhan Gümüş ise, çiftçilik konusunda meraklı ve istekli olduğunu ifade ederek, Eskişehir’i Türkiye finallerinde temsil edecek olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara’da düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması’ bölge finalinde birinci olan Gümüş’ün, 12 Haziran’da Balıkesir’de yapılacak olan Türkiye finalinde hem İç Anadolu Bölgesi’ hem de Eskişehir’i temsil edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA