Ebeler ve Hemşireler Haftası Dolayısıyla Kumluca'da Kadınlara Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla Kumluca Devlet Hastanesi Kadın Doğum Hizmetlerinde görevli ebe ve hemşireler tarafından "Keşkesiz doğum" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kumluca Devlet Hastanesi ve aile sağlığı merkezlerinde görevli ebe ve hemşireler, kadınlar ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kumluca Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gök, doğumun normal her kadının yaşayacağı bir olay olduğunu, bunun her kadın tarafından yaşanırken "Keşke" dememesini arzu ettikleri söyledi.

Hamilelikten başlayarak sağlıklı bir dönem geçirmelerinin kadınların doğum ve sonrası aşamalarında hem kendileri hem de bebekleri adına daha sağlıklı olduğunu ifade eden Gök, bunun için bilinçli annelerin, anne adaylarının olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından Kumluca Devlet Hastanesinde görevli ebeler tarafından hamilelik öncesi, hamilelikte yaşanan sorunlar, dikkat edilmesi gerekenler ve doğumdan sonrası konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA