Öğrencilere Dağıtılan 20 Bin Fidan, Toprakla Buluştu

Van'da eğitim gören öğrencilere, Gonca Çocuk Dergisi tarafından 20 bin fidan dağıtıldı.

Kentte iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından "Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun" kampanyasıyla Muradiye ilçesinde 12 derslikli okul yaptıran Gonca Çocuk Dergisi, bu kez de hazırladığı "Fidan Kardeşliği" projesi ile Vanlı öğrencilere 20 bin çam fidanı dağıttı.

Eminpaşa İlköğretim Okulunda düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, derginin bu etkinliğiyle ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine büyük katkı sunduğunu söyledi.

Projeyi kardeşlik anlamında son derece önemli bulduğunu ifade eden Coşkun, projenin tamamen kardeşlik bağı üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Dergi yöneticilerine teşekkür eden Coşkun, kentin bu tür kampanyalara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim İl Müdürü Mucip Kına ise 20 bin fidanın öğrencilerin ellerinde yeşererek ağaca dönüşeceğini dile getirdi.

Kına, "Atılan bu adımın yaşanabilir bir Van ve dünya için olumlu olacağına inanıyorum. Çocuklarımızın içindeki ağaç sevgisi hep devam eder" diye konuştu.

Proje Koordinatörü ve Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Aykan Çetintaş da gerçekleştirdikleri kampanya ile Türkiye genelinde bugüne kadar 500 bin fidan dikildiğine değinerek, geçen hafta Harran'da, Suriyelilerin kampını ziyaret ettiklerini ve Suriyeli çocuklarla 5 bin fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere dağıtılan 20 bin fidan, başta Eminpaşa İlköğretim Okulu olmak üzere kentteki çeşitli okulların bahçesinde toprakla buluşturuldu.
Kaynak: AA