Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası Çaycuma’da Kutlandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 6-13 Mayıs tarihleri arasında Karayolu ve Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özoğur, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar, Trafik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Nahit Konca, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ruhi Çelik, Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Barbaros Uçar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ünsal Çetin, Bayram Güneş, İl Genel Meclis Üyeleri Arif Sefercik, Ramazan Bostancı, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer, Okul Müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar gerçekleştirdi. Kaçar konuşmasında şunları söyledi; 2013 yılı Nisan ayı içerisinde 19 Bin 976 araç 21 Bin 779 düzenlenmiş sürücü belgesi kaydı bulunmaktadır. İlçemizde kayıtlı aracın fazla olması trafik yoğunluğunun artması ve çeşitli park yeri problemleri de bulunmaktadır.” Konuşmalarından ardından şiirler okundu. Ardından resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninde ayrıca Yılın Jandarma Başçavuş Orhan Kaçar ve yılın Trafik Polis Memuru Necati Kapucuoğlu’na İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, yılın şoförü Hakkı Kızıltoprak’a Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Barbaros Uçar ve yılın yayası olan Medine Kınıcı’ya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünsal Çetin tarafından plaket ve çeşitli hediye takdim edildi. Etkinlik jandarma ve polis birimlerine ait olan araç ve gereçlerin sergisi ile son bulurken davetlilere ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA