Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Başladı

Bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile devam edecek olan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası başladı.

Etkinliklerin açılış programı Elazığ Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir sunum yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Örs, trafik düzeni ve güvenliği bakımından, karayolunu kullananların eğitimindeki önemini vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacı ile her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi gününün Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü olarak kutlandığını belirtti.

Örs, daha sonra Elazığ’daki araç sayısı, sürücü belgesi oranları ve trafik kazasına neden olan etmenler ile kazaların sebep olduğu sonuçlar hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Toplantıda daha sonra Karayolu Trafik Güvenliği konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Muammer Erol ve protokol üyelerinin ellerinden aldı. Hafta kapsamında ayrıca yılın trafik görevlilerine başarı belgesi ve yılın şoförlerine de ödülleri verildi.

Kaynak: İHA