Evlilik Teklifini Kabul Etmediği Gerekçesiyle Bir Çocuk Annesi Kadını Öldürdüğü İleri Sürülen Sanık, Yargılanmaya Başlandı

Evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i öldüren, bir kadını da yaralayan sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuklu sanık O.Ö., öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, olayda yaralanan Ezgi Balcı, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame okunarak, sanık O.Ö. hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından ise 9 yıl hapis cezası istedi.

İddianamede, aşkına karşılık vermediği Pınar Ünlüer'i öldüren, savunmasında ise korkutmak amacıyla ateş ettiğini söyleyen O.Ö'nün, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında "Kaybedecek bir şeyim yok, en fazla senelerimi yer" ve "Ben seni pembe dünyalarımda sevdim. Şimdi karanlık dünyamda intikam almak için pusuda sabahlıyorum. Son şovum olacak az kaldı" ifadelerini kullandığı yer verildi.

İddialarla ilgili savunması sorulan O.Ö., "susma hakkı"nı kullanacağını belirtti.

Olay sırasında büfesinde maddi hasar oluşan Nezaket Karademir, sanıktan davacı olduğunu bildirirken, yaralanan Ezgi Balcı ise şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık O.Ö'den savunmasını yazılı vermesini isteyerek, duruşmayı 1 Temmmuz 2013'e ertelendi.

-Platform üyeleri eylem yaptı-

Dava sonrası adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla eylem yaptı.

Grup adına açıklamada bulunan Sanem Deniz Kural, kadın katillerine hala hak ettikleri cezaların verilmediğini ve olayların önüne geçilemediğini öne sürerek, "Açık bir şekilde Pınar kardeşimizi öldüreceğini söyleyen katil bugün ifade vermek istemedi. O.Ö. cinayet öncesinde internet yoluyla şov yapıyor" dedi.

Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer de "Ben sanığın idamını istiyorum. Asılsın ki ibret olsun. Biz yandık başka kimse yanmasın. Torunum var 6 yaşında her gece bana annesini soruyor. Türk adaletine güveniyoruz, en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

İzmir'in Gültepe semtinde 3 Aralık 2012 tarihinde O.Ö.,çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyen Pınar Ünlüer'e av tüfeğiyle ateş açmış, olayda Ünlüer yaşamını yitirirken Ezgi Balcı yaralanmıştı.

Yakalanan O.Ö, ifadesinde, yaklaşık 2 yıl önce boşanan Pınar Ünlüer'i evlilik teklifini kabul etmediği için öldürdüğünü söylemişti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA