Gümüşhane’de Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı Yapıldı

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen “Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatları” dördüncü kez yapıldı.

Gümüşhane’de Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı Yapıldı
Koza Altın İşletmeleri sponsorluğunda gerçekleştirilen olimpiyatlara ilçe, belde ve köylerden toplam 17 okul katıldı.

Büyük bir heyecana sahne olan ve öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek, ana dili doğru kullanma şuurunu kazandırmak ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amacıyla organize edilen olimpiyatta, il genelinde ki ortaokulların 8. sınıflarında öğrenim gören 112 öğrenci yarıştı. Öğrencilere 25 Matematik ve 25 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Cevaplama süresi 150 dakika olan sınav esnasında bir başka heyecanda öğrenci velileri ve öğretmenleri arasında yaşandı.

Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Ömer Pir, sınav sonuçlarının 7 Mayıs 2013 Salı günü okul web sitesinden duyurulacağını ve dereceye giren öğrenci ve okulların ilde yapılacak törenle ödüllendirileceğini söyledi.

Pir, sınav için gelen öğrencilere, velilerine ve öğretmenlerine öğle yemeği verildikten sonra okulun tanıtımı yapıldığını ve daha sonra da okul öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edilen Bilim Olimpiyatları Sergisinin gezildiğini kaydetti.

Pir, etkinliklerin tüm masraflarının Koza Altın İşletmeleri tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA