Mısır ve Lübnan Saldırıyı Kınadı

Mısır ve Lübnan, İsrail'in Suriye'ye saldırısını kınadı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası hukuka aykırı olduğu ve mevcut gerginliği tırmandırdığı ifade edilen saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Suriye krizi için barışçıl bir çözüm arayan Mısır, Suriye ordusunun halkına silah doğrultmasına karşı olmakla birlikte, ne gerekçeyle olursa olsun, ülkenin içinde bulunduğu krizi suistimal ederek, egemenliğini hedef alan saldırıları asla kabul etmeyecektir" ifadesine yer verildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, yaptığı açıklamada, saldırı kınayarak, Birleşmiş Milletler'e gerekli önlemleri alma ve acilen harekete geçme çağrısı yaptı.

Suriye basınında yer alan haberlerde, İsrail'in bu sabah, Şam'ın kuzey batısındaki El-Cemraya bölgesinde, bilimsel araştırma merkezi ve orduya ait bazı gıda destek yapılarına hava saldırısı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail, geçen cuma günü de Suriye'ye hava saldırısı düzenlemişti. İsrailli yetkililer, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne gönderileceğine inanılan ileri teknoloji ürünü füze sevkiyatının hedef alındığını ileri sürmüştü.

Muhabir: Hazım Bedr / Zeynep Tüfekçi / Mustafa Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA