Küçük Çınar Efe’nin Hayata Tutunmasının Bedeli 11 Bin Lira

Eskişehir’de, doğuştan kalbinde atar damarı olmayan ve bir kez ameliyat geçiren 18 aylık Çınar Efe’in yeni bir ameliyatla hayatı tutunabilmesi için 11 bin liranın bulunması gerekiyor.

Küçük Çınar Efe’nin Hayata Tutunmasının Bedeli 11 Bin Lira
Aşağı Söğütönü mahallesindeki TOKİ konutlarında yaşayan Efe ailesinin ikinci çocuğu olan Çınar Efe Gür, anne ve babasının gözleri önünde acı çekiyor. Hastalığı nedeniyle burnundan şırınga yardımıyla beslenen Çınar Efe’in, doğuştan kalbinde atar damarı yok. Degeorge sendromuna bağlı pulmoner artezi hastalığından dolayı da bir kez ameliyat geçiren Çınar bebek, kılcal damarlarından olacağı son ameliyat için yardım bekliyor. Ailesi, İstanbul'daki özel bir hastanede yapılacak ikinci ameliyatla Çınar Efe'nin hem acılarından kurtulacağını, hem de sağlığına kavuşacağını belirtiyor.

Baba Engin Gür, çocuğunun rahatsızlığı yüzünden işinden ayrılma zorunda kaldığını ve haftanın birkaç gününü hastanede geçirdiğini belirtti.

İşsiz olduğu için Yeşil Kart sahibi olduklarını, özel hastanelerde yapılması gereken bu bütün ameliyatlar için para istendiğini anlatan Gür, ilk ameliyatı da bir vakıf desteği ile yaptırdıklarını söyledi.

Çocuğunun sürekli kontrol altında tutulduğunu, son olarak yarık damağı ve yukarıda olan testisleri için operasyonlar geçerdiğini anlatan baba Engin Gür:
"Çınar Efe'ın asıl çiddi sorunu olan kalp rahatsızlığı için ikinci bir ameliyat gerekiyor. ‘Çınar büyüdükçe eskisine göre daha fazla hareketlendi. Oksijen makinesinden ayırdık. Zaman zaman bağlıyoruz, ama eskisi kadar 24 saat bağlı kalmıyor. Gelişimi biraz daha iyi oldu. Tek hayati önem taşıyan bir ameliyatı daha kaldı. Onu da bir an önce olması gerekiyor. Yardımseverlerden destek bekliyoruz. İlk ameliyatında olduğu gibi yine aynı miktarlarda ücretler söyleniyor. Aile olarak buna gücümüz yetmiyor. Ameliyat için 20 bin lira civarında bir ücret isteniyor. Bu dönem zarfında kendi biriktirdiğimiz, krediyle üstünü tamamladığımız 9 bin lira paramız var. Eksiğimiz şu an 11 bin lira civarında. Bu ameliyat çok elzem. En kısa sürede olması gerekiyor. Eğer bu ameliyatı da olursa Çınar hayata tutunmuş olacak.”
Kaynak: İHA