Sesob Başkanı Alişan'dan Stb'ye Ziyaret

Sakarya - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan ve beraberindeki heyet, Sakarya Ticaret Borsası yönetim kurulunu ziyaret etti.

Alişan, ziyarette yaptığı konuşmada, 2014 yılı içinde mart ayına kadar 73 meslek odası seçimleri yapılacağını vurgulayarak, mayıs ayı içerisinde SESOB seçimlerinin tamamlanacağını kaydetti.

Bakkallar Odası ve Süpürgeciler Odasının da sorunlarını dile getiren Alişan, bakkalların ve süpürgecilerin, esnaflık kültürünün bir simgesi olduğunu ifade etti.

STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, SESOB ile ilerleyen günlerde esnafın tarım ve hayvancılığın sorunlarına yönelik ortak istişare toplantıları düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

Sakarya'da sivil toplum örgütlerinin aktif olarak siyasi mekanizmaya yön vereceği çalışmalar yapmayı planladıklarına dikkati çeken Mete, "Bakkal, manav, süpürge imalatçısı istihdam açısından önemli hipermarketlere de AVM'lere ihtiyaç var fakat birini diğerine feda edemeyiz. Her halükarda esnafımızı yaşatmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA