Muş'ta, ''Eğitim Geleceğim'' Konferansı

Muş - Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ''Bu ülkede sürekli eğitim kampanyaları düzenleyenler maalesef eşitlikçi olmamış, kızlarımızın bir kısmını kucaklamışlar, bir kısmını ise ötelemişlerdir" dedi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve kız çocuklarının okullaşma oranının artırılmasını amaçlayan "Kız Çocuklarını Okula Kazandırma Projesi" kapsamında Muş'ta ''Eğitim Geleceğim Konferansı'' yapıldı.

Bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda yapılan konferansta konuşan Vali Vedat Büyükersoy, kız çocuklarının iyi eğitilip yetiştirilmesiyle tüm toplumun kurtarılmış olacağını söyledi.

Kız çocuklarının eğitime kazandırılması ile hem ülke ekonomisinin kazanacağını hem de aile ekonomisinin güçlenerek, çok daha mutlu aile bireylerinin ortaya çıkacağını belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

''Eğitim müdahaleci ve ideolojik olmamalı. Eğitim, akılcı, gerçekçi ve pozitivist olmalı. Müdahaleci eğitim, öğrencinin beyniyle değil, kılığıyla, kıyafetiyle, ailesinin özel yaşamındaki tercihleriyle ilgilenerek maalesef bizim çocuklarımızın, özellikle kızlarımızın eğitim almasına engel olmuştur. Bunlara bakıldığında kimsenin ötelenmediğini, dışlanmadığını, ayrımcılığa gidilmediğini görmek, bu kampanyaların başarı yolunda ne kadar hızla ilerlediğini göstermektedir. Bu ülkede sürekli eğitim kampanyaları düzenlenmiş ama bu kampanyaları düzenleyenler maalesef eşitlikçi olmamışlardır. Onlar kızlarımızın bir kısmını kucaklamışlar, bir kısmını ise itelemişler, ötelemişlerdir. Son 10 yılda eşitliğin, demokrasinin, insan haklarına saygının bu ülkede birinci öncelik olduğunu görmekten büyük kıvanç duyuyoruz."

-"Kız çocuklarımızı okullara seve seve göndermeliyiz"

Büyükersoy, "Türkiye ekonomisinin güçlü, insanlarının müreffeh, bireylerinin yaşam kalitesinin yüksek olmasını istiyorsak akılcı, gerçekçi, herkesi kucaklayan ve bilime teknolojiye açık, ideolojilerden uzak bir eğitimi her zaman teşvik etmeli ve bu konuda ayırım yapmaksızın erkek ve kız çocuklarımızı okullara seve seve göndermeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait konuşmaların yer aldığı videoların izletildiği konferans, tiyatro gösterisi ile son buldu.

Konferansa, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA