Mersin İşkur’un İşgücü Piyasası Talep Araştırması Başladı

İçel Çalışma ve İş Kurumu, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek amacıyla 2013 yılı İşgücü Piyasası Talep Araştırması’na başladı.

İş ve meslek danışmanları bu kapsamda 3 bin 144 firmayı ziyaret edecek.
İçel İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak geçen yıl da yapılan İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nın bu yıl da gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, iş ve meslek danışmanlarının il genelinde sahaya inerek çalışmalara başladığı 2013 yılı İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nın, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu mesleklerde aranan becerileri tespit etmek, önümüzdeki dönemlerde istihdam artışı ve istihdam azalışı beklenen meslekleri tahmin etmek, işgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izleyerek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü ihtiyacı üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak ve alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Çalışma kapsamında İçel’de 10 ve üzeri personel çalıştıran bütün özel sektör işyerlerinin ziyaret edildiği ifade edilen açıklamada, “Ziyaretlerde, kurum faaliyetleri tanıtılarak iş yerlerinin kurum ile ilişkileri arttırılmak istenirken, diğer yandan İçel işgücü piyasasının ihtiyaçlarını ortaya koyarak kurum hizmetlerini bu ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirmek hedeflenmektedir. İlgili çalışma 15 Mayıs tarihinde başlamış olup, 30 Haziran’a kadar devam edecektir. Bu kapsamda, iş ve meslek danışmanları 3 bin 144 firmayı ziyaret edecek” denildi.
Kaynak: İHA