Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sertifikaları Verildi

KOSGEB ve Kula Belediyesi ortaklığında açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan 30 kişinin sertifikaları, Belediye Başkanı Selim Aşkın ve KOSGEB Müdürü Recep Özçevik tarafından Belediye Ek Hizmet Binası'nda verildi.

Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sertifikaları Verildi
Kursta, iş kurmak isteyen 30 girişimciye toplam 80 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verildi.

Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan 30 kursiyer, KOSGEP hibesinden yararlanmaya hak kazandı.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar KOSGEB ile ortaklaşa açılan girişimcilik kurslarımıza 200 kişi katıldı ve kursiyerlerden 35'i iş yeri açtı. Açılan girişimcilik kurslarına en çok da bayanlar ilgi gösterdi. Turizmde ilerleyen Kula'da, yaratıcı fikirlerle kendi iş yerlerini açan kadınlarımızın iş hayatına katıldıklarını görmenin onurunu yaşıyoruz. Kursa katılarak almaya hak kazandıkları bu sertifikaların tüm girişimcilerimiz için hayırlı,uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

KOSGEP Müdürü Recep Özçevik de, "Türkiye'de farklı il ve ilçelerde açılan Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına katılan bir çok girişimci devletin verdiği bu katkıdan yaralanmaktadır. Ege Bölgesi'nde Kula, Akhisar'dan sonra KOSGEP desteği ile iş yeri açan ikinci ilçemiz. Bugüne kadar KOSGEP hibesi ile Kula'da açılıp da kapanan hiç iş yeri olmadı.Bu kursumuzdan da sertifika alarak iş yeri açacak girişimcilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA