Diyarbakır'da 7 Ton Zeytin İmha Edildi

Diyarbakır - Bağlar ilçesinde kullanım tarihi geçmiş yaklaşık 7 ton zeytin, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.

Bir firmanın ihbarı üzerine Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Toptancılar Sitesi'ndeki bir depo içerisinde yaklaşık 7 ton zeytine el koydu. Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından depoda yapılan incelemede zeytinin kullanım tarihlerinin geçtiği tespit edildi.

Yapılan incelemede zeytinlerin bir firma tarafından depoya bırakıldığı ve bozuk olduğu belirlendi. Zabıta ekipleri çöp kamyonlarına yükledikleri bozuk ürünleri çöplüğe götürerek imha etti.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekibi Kimyager Veysi Çelebi, belediyelerinin sınırları içerisinde bir firmaya ait işyerine ihbar üzerine gittiklerini belirterek, yaptıkları inceleme sonucunda tarihi geçmiş ürünlere el koyduklarını bildirdi.

Tarihi geçmiş yaklaşık 7 ton zeytine el koyduklarını aktaran Çelebi, "Zeytinler imha edildi. Özellikle bu son süreçte hem işyeri sahiplerinin hem de halkımızın ihbarları sonucunda yaptığımız çalışmalarla bu tür sorunlarla sık sık karşılaşıyoruz. Bu konuda halkımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Denetimlerimiz sürüyor" dedi.

Kaynak: AA