Çözüm Sürecine "İlle De Barış" Desteği

Bursa - Bursa'da farklı siyasi görüş ve meslek mensuplarından oluşan ve kendilerini, "İlle de Barış Platformu' olarak nitelendiren 30 kişi, "çözüm süreci"ne destek olmak amacıyla çalışma başlattı.

Platform Sözcüsü Rüstem Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin daha iyiye gitmesi için projeler üretmek amacıyla 6 haftadır toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Grubun spontane oluştuğunu ve önce 3-4 kişinin, "Çözüm sürecine nasıl katkı koyabilirim?" kaygısıyla birbirleriyle görüştüğünü belirten Avcı, daha sonra çoğaldıklarını ve konuşmaktan öte çözüme yönelik projeler üretmeye başladıklarını ifade etti.

Avcı, herkesin samimi duygularıyla platformda yer aldığını ve herhangi bir erke bağlı olmadıklarına dikkati çekerek, "Tamamen sivil, MHP'lisinin de CHP'lisinin de ÖDP'lisinin de bulunduğu, herhangi bir siyasi oluşum içinde yer almayan kişilerce oluşturulan bir topluluğuz. Muradımız tamamıyla barış. Bütün herkes samimi duygularla platformda yer alıyor. Bu sürecin iyi işlemesine yönelik bizim de katkımız olursa o oranda mutlu olacağız" dedi.

Topluluğun Bursa'da oluştuğunu ancak tüm Türkiye'ye örnek olmasını umduklarını kaydeden Avcı, İzmir gibi bazı illerde bu tür oluşumlara gidilmesine sevindiklerini belirtti.

-"Bu oluşumun, barış mayasına katkısı olacaktır"

Avcı, Türkiye'de her geçen gün barışa olan ihtiyacın arttığını gözlemlediklerini, kamuoyu yoklamalarının da bunu gösterdiğini anlattı.

Üst perdede direnç gösteriliyor olsa da bazı siyasi çevreler tarafından bunun halk nezdinde kırılacağını düşündüklerini söyleyen Avcı, şunları kaydetti:

"Oluşumumuz, barışa en çok ihtiyacı olan halkın, barışa dair farkındalığını oluşturup ona ihtiyacı olduğuna dönük birtakım çalışmalar yapacak. Barış süreci şu anda üst perdeden yürütülüyor ancak burada sivillerin çok fazla söz hakkı yok. Varsa da sözü pek ulu orta dillendirilmiyor. Bu anlamda halkın 'barış sözcüsü' olmaya da adayız. 1 Eylül'e kadar birtakım projeler hazırlayacağız, birtakım projeleri hayata geçireceğiz. Bursa'yı doğuyla ve doğu illeriyle buluşturacak birtakım etkinlikler planlıyoruz. Tamamıyla ihtiyacının barış olduğunun farkında olan sivilleriz. Bunun sivil bir hareket olduğunun da altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Biz zaten 'barış' diyorduk. Şimdi ise 'haydi barış süreci için bir şeyler yapalım' diye ortaya çıktık. Bu oluşumun, barış mayasına katkısı olacaktır."

Kaynak: AA