Çorap reklamına bacak ayarı ortalığı karıştırdı

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde yer alan bir reklam panosundaki çorap markasının reklamı kağıtlarla kapanınca ortalık karıştı.

Çorap reklamına bacak ayarı ortalığı karıştırdı
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde yer alan bir iç giyim ve çorap markası reklamlarının bulunduğu pano kağıtlarla kaplandı.

Twitter'da paylaşılan fotoğraf üzerine sosyal medyada tepki yağarken olayı fark eden öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek'in açıklaması ise şöyle oldu: "Sınav döneminde tüm arkadaşların reklam panosundaki olayı memleket meselesi yapmasını anlayamıyorum. Universitenin ve ulkenin bu kadar problemi varken ve biz bunları çözmek için uğraşırken reklam panosuna bu ilgi sadece provakasyon. Reklam bizim tarafımızdan sansürlenecek olsaydı biz reklamı kağıt ile kapatmazdik anahtarla açar sökerdik "

İşte sosyal medyada yer alan tepki mesajları:

Demet Evgar: “Bugün YTÜ davutpaşa kampüsünde penti'nin bikinili kadın resmi bulunan reklamının üzeri gazete kağıdıyla kapatıldı!

Eurydice: YTÜ'de Penti reklamını kağıtlarla kapatmışlar, tahrik oluyorlarmış! Beni de kapatsanıza! aadfghkl! :))

Orhan Güç: YTÜ'de bile örümcek beyinliliğin, sadace bacaklarla bile tahrik olmaya meyilli şahısların uyguladığı saçma sansür.

Cigdem D.:YTÜ Davutpaşa kampüsnde reklam tabelasndaki bikinili kadın fotografının üstü kagıtlarla kapatılmış:-) Aklı belinin altında kalmışlar sizi:-)

Berfu Ayartepe: Ayrıca YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde, Penti'nin bikini reklamını gazete ile örtmek cinsel acizlikten başka bir şey değildir.

CeylanErtem: Rezalet!!!!

“@rokerr: Bademler YTÜ'de coşmuş! Penti çorap reklamı üzerine kağıt yapıştırmışlar

Ciddiyet ?: YTÜ Rektörü'nün bir reklam panosundaki çorap reklamını sansürlemeye kalkması ne büyük utanç!

YTÜ: “Reklam Panoları Sansürlenmedi”
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), üniversitedeki reklam panolarının sansürlendiği yönünde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yayılan ardından da haber sitelerine düşen Yıldız Teknik Üniversitesi 'ndeki reklam panosunun sansürlendiği haberlerine dair bir açıklama zorunluluğu doğmuştur. Üniversitemizin hiçbir reklam panosunda üniversite yönetimi tarafından onaylanmamış bir reklamın yayınlanması mümkün olmadığından, bizim müsaade ettiğimiz bir ilana böyle bir sansür uygulamamız gerçek ve mantık dışıdır. Olay, bir reklam panosunun kağıtla kapatıldığı ihbarını alan güvenlik ekibimizin o reklam panosunu açmakta iken çekilen bir fotoğrafın, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılması ile doğmuştur. Kimin ve neden yaptığı bilinmeyen ve bir anlam verilemeyen olay, sosyal medya fenomeni olmaya meraklı bir genç ya da art niyetli provakatif bir düşünce sonucu gerçekleşmiş olabilir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Gençlerimiz ve akademisyenlerimizin bir biri ardında aldığı başarılar ve üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde atılan önemli adımlarla üniversitemiz adına gurur duyduğumuz bu günlerde böyle saçma ve anlamsız meselelerle uğraşmaktan hicap duyuyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin, özellikle sınav haftasında böyle anlamsız meselelerle ilgileneceğini zannetmemekle beraber, onları ilgisini böyle tartışmalara kaydırma gayreti, bu gençlere yapılacak bir haksızlıktır" ifadelerine de yer verildi.