Uzer, Şehit ve Gazi Yakınlarına Çözüm Sürecini Anlattı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, şehit ve gazi yakınlarına çözüm sürecini anlattı.

Uzer, Şehit ve Gazi Yakınlarına Çözüm Sürecini Anlattı
Uzer, “Bu ülke için canını, kanını feda edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi arkadaşlarımıza da huzur, mutluluk ve kalan ömürlerini sağlık içerisinde geçirmelerini diliyorum” dedi.

AK Parti olarak çözüm süreci için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Uzer, şöyle konuştu:
“Bizim esas amacımız da çözüm süreci ile bu meseleyi çözmek. Devletin görevlerinden bir tanesi de vatandaşının kanının akmasına engel olmasıdır. Bu noktada çok uzun zamandan beri bir çalışmamız vardı. Bu süreç içerisinde özellikle son 30 yıldan beri Türkiye’yi hem insanların canını, kanını hem de devlet tarafından yapılan çok büyük harcamaların böylesi anlamsız bir işe değil de insanların refahı, huzuru, ülkemizin kalkınması için harcanması gerekir. Biz bu ülkeyi yöneten siyasi irade olarak, şehit cenazeleri gelmesin, insanlar huzur, barış içerisinde olsunlar ve bu işe harcanan para da bu ülkede yaşayan vatandaşların refahı için harcansın istiyoruz.”
‘Halktan sakladığımız hiçbir şey yok’ diyen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim bu insanlara ‘Bu işi bırakırsanız, çekilirseniz size şunu yapacağız’ diye herhangi bir taahhütte bulunmuş değiliz. Bunu, altını çizerek özellikle belirtmek istiyorum. Ne Abdullah Öcalan’ı ne de bir başkasını biz af edeceğiz, onun cezasını erteleyeceğiz diye bir söz vermedik. Bizim derdimiz daha fazla anaların, babaların gözyaşı akmasın, çocuklarımız öksüz, yetim kalmasın. Analar, babalar evlat acısı görmesin. Kardeşler kardeş acısı görmesin. Bizim derdimiz budur. Bu ülkede gerçek demokrasinin oturmasını isteyen bir hükümet var. Biz daha fazla demokrasi ile bu işi çözeceğiz.”
Çözüm sürecini eleştirenlere de cevap veren Ahmet Uzer, “Birileri diyor ki bunları niye durduruyorsunuz. Bırakın çarpışsınlar. Neden? Bu zamana kadar gördük. Buralara gelen şehitlerin tabutlarından siyasi rant elde edenler var. Gencecik 20 yaşında yavru toprağa düşüyor, onun anası var onun babası var. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunu hiç düşünen yok. Böyle kavga olsun, benim oy oranım artsın. Bakın bizim oy ihtiyacımız yok. AK Parti’nin şu anda yapılan anketlerde Türkiye çapında yüzde 50’yi geçiyor, Gaziantep’te de yüzde 60’ı geçiyor. Zaten son seçimlerde de yüzde 62 aldık. Fakat biz burada bir risk aldık. Anketler yapıldı. ‘Ben bu çözüm sürecine karşıyım’ diyenlere bir soru soruluyor. O soru, ‘Türkiye’de bu işi kim çözer’ diye. ‘Tayyip Erdoğan çözer, AK Parti çözer’ diyor. Eğer bu gün Güneydoğu’da ekonomik hayat standartları daha yüksek olsaydı bu işler olmazdı. Kimse dağa gidip de o şartlarda yaşamak istemez” diye konuştu.

Devlet olarak geçmişte yanlış politikalar izlendiğine dikkat çeken AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “Bizim de geçmişte devletimizin hataları, yanlışları olmuştur. Bu özeleştiriyi de yapacaksın. Batıdan bir komiser rüşvetten, dayaktan veya işkenceden bir ceza aldığı zaman biz bu kişiyi nereye gönderiyorduk? Devlet bu kişiyi nereye gönderiyordu? Hemen doğuya gönderiyorduk. Nerde bir hırsız, zalim, gereksiz adam bu kişileri doğuya gönderiyorduk. Bu kişiler oradaki insanlara eziyet ediyorlardı. Halbuki biz, 2002’den bu yana valinin, kaymakamın, emniyet müdürünün, jandarma komutanının, tapu müdürünün en iyisini bulup doğuya gönderiyoruz. Kalbinde Allah korkusu olan, adaletli, vicdanlı, oradaki masum halka eziyet etmeyecek insanları gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurul Başkanı Turgay Buğa, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer’e yaptığı çalışmalar için plaket verdi.
Kaynak: İHA