"İmanla Zincirlerini Kır" İmza Kampanyası Antalya'da Da

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması amacıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülke genelinde başlatılan, "İmanla zincirlerini kır" imza kampanyası Antalya'da da gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, kampanya ile ilgili kapalı yolda yaptığı basın açıklamasında, 482 yıl cami olarak müminlerin göz bebeği olan Ayasofya'nın 24 Kasım 1934'te müze haline getirildiğini söyledi.

Bu dönüşümünde milli iradenin hiçe sayıldığını savunan Pişirici, Ayasofya'nın cami oluşuna müdahalenin bu ülkenin bağımsızlığına olan müdahaleden farksız olduğunu kaydetti.

Pişirici, Ayasofya'nın ibadete kapatılmasının Fatih Sultan Mehmet ve şehitlerin kemiklerini sızlattığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinin bir gereği, hem İstanbul'un fethinin bir gereğidir. İstanbul İslam'ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Cami de İstanbul'un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Milletimizin arzusu Ayasofya Cami'nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak ve Alemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmaktır. Biz bu amaçla Ayasofya Cami'nin tekrar ibadete açılabilmesi için 17 Mayısa kadar ülke genelinde 'İmanla zincirlerini kır' imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız."

Açıklamanın ardından, kurulan stantta vatandaşlardan imza toplandı.

Kaynak: AA