Putin İle Atambayev Afganistan’da Güvenlik Konusunu Ele Aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bişkek’te düzenlenen gayri resmi Kolektif Güvenlik Anlaşma Örgütü (KGAÖ) Zirvesi öncesi Kırgız mevkidaşı Almazbek Atambayev ile bir araya gelerek Afganistan’da artan güvenlik kaygılarını ele aldı.

Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’in, başkent Bişkek'in yaklaşık 40 kilometre güneyinde yer alan Ala-Arça Milli Parkı’ndaki konutunda gerçekleşen görüşme sonrasında başkent Bişkek’e geçen iki lider, burada düzenlenen bir günlük gayri resmi KGAÖ Zirvesi’ne katıldı.

Ermenistan, Belarus, Kazakistan ve Tacikistan devlet başkanlarının da bulunduğu zirvede liderler, NATO önderliğinde Afganistan’da kurulan Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti’ne (ISAF) bağlı askerlerin 2014 yılında Afganistan’dan geri çekilmesi sonrasında güvenliğin sağlanması, KGAÖ’nün Acil Müdahale Gücü’nün modernleştirilmesi ve aşırıcılık ile uyuşturucu kaçakçılığıyla müşterek mücadele konularını görüştü.

Zirvede yaptığı konuşmada, KGAÖ’nün siyasi ve askeri kuruluşlarının çabaları sayesinde bölgedeki istikrarı sağlamada önemli bir rol oynadığını vurgulayan Putin ayrıca, Kolektif Acil Müdahale Gücü ve barış güçlerinin de üstlendikleri görevin altını çizdi.
Kaynak: İHA