Öğrenciler, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı Gezecek

Afyonkarahisar - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Afyonkarahisar, Eskişehir, Denizli, Uşak ve Kütahya'dan öğrenciler, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda 81 ilden öğrencileri kapsayan gezi organize edildiğini bildirdi.

Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar, Eskişehir, Denizli, Uşak ve Kütahya'dan birer otobüs olmak üzere öğrencilerin, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezeceği bilgisini veren Kuşcu, şunları kaydetti:

"Bu gençlere orada bir manevi atmosfer oluşturulmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Şehitlikleri, muharebe alanlarını, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni gezecekler. Gruplar birkaç gün içinde yola çıkacak. Öğrencilerimiz orada kurulan çadırlarda bir gece konaklayacak. En azından çadırda konaklamaları, Çanakkale Savaşları'nda şehit olan askerlerin orada bulunduğu atmosferi tenefüs etmelerine vesile olur. Öğrencilere, Çanakkale Savaşları'na katılan Türk askerlerinin yediği öğündeki kumanyalar verilecek. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatan, şehitlerin kanlarıyla yoğruldu. Biz de o şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak istiyoruz."

Kuşcu, gezinin, tarihini tanıyan ve milli değerlerine sahip çıkan öğrenciler yetiştirilmesinin sağlamasına katkıda bulunmasını ve kazasız, belasız geçmesini diledi.

Kaynak: AA