Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne Yeni Üye Katılımı

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden istifa eden 11 gazeteci, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldu.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne Yeni Üye Katılımı
Ayrıca her iki cemiyete daha önce üye olmayan 3 basın mensubu da ilk kez Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldu.
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş amacının sadece faal gazetecileri bünyesinde bulundurarak sosyal, kültürel, sportif gelişimleri doğrultusunda çalışmalar yapma olduğunu ve bu amacı benimseyen şu anda 41 faal üye ile hizmet verdiklerini kaydetti.

Koca, ayrıca daha önce faal olarak basın kuruluşlarında yer alan ancak şu anda başka kurumlarda görev yapan basın mensuplarını da tüzüğü gereği fahri üye olarak kabul etiklerini ifade etti.

Koca: “Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti, tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 3 yıldan bu yana sadece basın mensuplarının sorunları ve çözüm yolları için çaba gösterdi. Bu süre içerisinde tarihinde çözülemeyen sorunlar olarak kalan sarı basın kartı sahibi basın mensuplarını toplu taşım araçlarından ve otoparklardan ücretsiz olarak yararlanmasını sağladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 24 Temmuz Basın Bayramını unutmadı, her iki özel günde de kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinliklerle basın mensuplarının birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamaya çalıştı. Basın mensuplarının acılı, sevinçli her anında yanında oldu. Sadece basın mensuplarının sorun, sıkıntı ve dertlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalıştı. Kesinlikle zorlaştırıcı değil, hep kolaylaştırıcı oldu. Sorunları çözücü pozisyon aldı. Bunun sonucunda da faal olarak görev yapan basın mensuplarının tamamına yakını Cemiyetimiz üyesi oldu. Üyelerinin önemli bir bölümü istifa eden Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ise bunu saygı ile karşılaması, nedenlerini oturup düşünmesi gerekirken, istifa edenlerin geri dönmesi için zorlama yöntemlerine başvurmaya başladı.

Bu davranışın hiçbir işe yaramayacağını bile bile böyle davranışlar sergilenmesi üzüntü vericidir. Bu gibi hiçbir şekilde yakışık almayan yöntemler kullanılmasının bir an evvel bırakılarak, basın mensuplarının kararlarına saygı duyulması gerekir” dedi.

Koca, üç yıl önce sadece çalışan gazetecilere yönelik olarak kurulan cemiyetin kısa sürede büyük teveccüh kazandığını ve 20 Mart 2013 tarihinde yaptıkları Genel Kurul’a aralarına yeni katılan değerli basın mensupları ile daha da güçlenerek girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Koca sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ni tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için çalışmak üzere 2010 yılı Şubat ayında arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Bu zaman zarfında basın organlarının gelişmesi ve sorunlarının çözümü yanında çalışanlarının da her türlü dert, sıkıntı, sevinç ve üzüntülerinde yanlarında bulunduk. Önemli günlerimizde zor şartlar altında kamu görevi olan halkın tarafsız ve objektif bilgilendirilmesi görevini yerine getiren arkadaşlarımıza birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamak üzere etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlikten bütün katılanların mutlu olduklarını ifade etmelerine de çok sevindim. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Çalışmalarımızı, samimiyetimizi, yaptıklarımızı gören arkadaşlarımız dilekçe ile başvurarak üyemiz oldu. Hepsine hoş geldiniz diyorum. Yeni üyelerimiz diğer cemiyetteki üyelik ve görevlerinden istifa ederek gelmişlerdir. Tüzüğümüzde de bu madde vardır. Nevşehir il sınırları içerisinde üyemiz ise sadece bizde olabilir. Başka bir cemiyete üye olacaksa bizden istifa edecek. İnşallah yenilenen yönetimimiz ve yeni katılan üyelerimizle birlikte güzel çalışmalara imza atacağız”
“CEMİYETE YENİ ÜYE OLANLAR”
Anadolu Ajansı Nevşehir Büro Müdürü Yücel Velioğlu, Anadolu Ajansı Nevşehir Muhabiri Murat Asil, TRT Nevşehir Muhabiri Uğur Uzun, Yenigün Gazetesi Muhabiri ve Nevşehir Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Çamur, Kanal K televizyonu Genel Müdürü İsmail Oral, Anadolu Ajansı Hacıbektaş Muhabiri Yakup Polat, Anadolu Ajansı Gülşehir Muhabiri Dilaver Can, Esra Emral (Kanal K), Hakan Kankal (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş), Naci Danacı (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş), Cuma Onur Şahin (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş), Naci Özçelik (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş), Sertaç Danacı (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş), Hüseyin Kain (Sulucakarahöyük Gazetesi-Hacıbektaş).

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti tüzüğü gereği üye kabul ederken iki şartın da yerine gelmesini istiyor. Bunlardan birincisi, faal olarak basın mesleğini icra etmek, ikincisi de Nevşehir il sınırları içerisinde aynı alanda faaliyet gösteren başka bir cemiyete üye olmamak. Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’nde şu anda her iki Cemiyete de üye olan basın mensuplarından kendi isteği ile ayrılmayanlar, Yönetim Kurulu kararı ile tüzük gereği üyelikten düşürüldü. Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti böylece tüzüğünün gereği olan sadece “tek bir Cemiyette olunabilir” ilkesini yürürlüğe koydu.
Kaynak: İHA