İstanbul’un Fethinin 560’ıncı Yılı Gaziosmanpaşa’da Coşkuyla Kutlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’un fethinin 560'ıncı yıldönümünü fetih yürüyüşü ile kutladı.

İstanbul’un Fethinin 560’ıncı Yılı Gaziosmanpaşa’da Coşkuyla Kutlandı
Osmanlı saray kostümünü giyerek kutlamalara katılan vatandaşlar, mehter marşını hep bir ağızdan söyleyerek fetih yürüyüşünü gerçekleştirdi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Osmanlı Hanedanını “Fetih Yürüyüşü”nde buluşturdu. İstanbul’un fethinin 560'ıncı yıldönümünde Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Caddesi’nde buluşan Osmanlı Hanedanı kostümlü vatandaşlar, mehter takımının eşliğinde İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in beyaz atının arkasında “fetih yürüyüşü”ne katıldı.

Fatih’in hocası Akşemseddin’den haremdeki sultanlara ve cariyelere, yeniçerisinden şehzadesine kadar 100’ü aşkın Osmanlı saray kostümlü Gaziosmanpaşalının “fetih yürüyüşü”, renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar, Osmanlı hanedanını canlandıran Gaziosmanpaşalılarla hatıra fotoğrafı çektirirken, yürüyüş boyunca mehter takımının seslendirdiği marşlara eşlik etti. “Fetih Yürüyüşü”, Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki Mehter Konseri’yle son buldu.

Osmanlı kıyafetlerini giyinen kadınlar, çok güzel bir organizasyon olduğunu söyleyerek, "Büyük küçük herkes, eskiyi yad etmeye çalıştık. Bu duyguyu bile yaşamak çok güzel bir şey” dedi.

Kaynak: İHA