Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Xiasheng'den Vali Çakır’a Ziyaret

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Gong Xiasheng, işadamı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nafiz Güral ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette, 4 yıldır Türkiye’de görev yaptığını ve bu süre içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerini ziyaret ettiğini belirten Büyükelçi Xiasheng “Karayolu ile Trabzon’dan Rize’ye gelirken gördüğüm doğal güzellikler karşısında kendimi sanki bir resim tablosunda gibi hissettim. Bu bölge, doğal güzelliklerinin yanı sıra meşhur Türk Çayı'nın yetiştirildiği yer. Çin Halk Cumhuriyeti de çay üreticisi bir ülke. Bu yönüyle de kendimizi buraya daha yakın hissettik” dedi.

Büyükelçi Gong Xiasheng Rize’nin kültür ve turizm değerlerinin Çin Halk Cumhuriyeti'nde tanıtılabilmesi için Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Urumçi'de düzenlenecek olan Avrasya Expo Turizm Fuarı'na da davet etti.

Ziyaretlerinden dolayı Başkonsolos Gong Xiasheng’e teşekkür eden Rize Valisi Nurullah Çakır, “Çin’in çay üretimi konusundaki değerlerini biliyoruz. Bu yönüyle Çin de çay üretimi yapılan ve çay enstitüsü bulunan bir bölgedeki üniversite ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında tecrübe ve bilgi paylaşımına gidilerek, çeşitli konularda projeler üretmek suretiyle işbirliğine gidilebileceği düşünüyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA