11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni

Düzce - Düzce, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenecek 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni'nde 30 ülkeden 67 öğrenciye ev sahipliği yapacak.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ilk kez düzenlenecek şölene ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayacaklarını söyledi.

140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek şölenin Türkiye'nin, Türkçe'nin ve Düzce'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Bayram, herkesi kültür şölenine beklediklerini ifade etti.

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ise olimpiyatların Türkiye'de toplamda 55 il ve 99 sahnede gerçekleştirileceğini anlattı.

Yabancı öğrencilerin şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyeceğini kaydeden Çakır, "Türkçe Olimpiyatları, dünyanın 140 farklı ülkesinden binlerce öğrencinin eleminasyon sistemiyle katıldığı büyük bir organizasyon haline geldi. Türkçe Olimpiyatları sadece şarkı, türkü ve şiir olimpiyatları olarak görülmemeli, bununla pek çok ülkenin kültürünün birbiriyle kaynaşması sağlanıyor" diye konuştu.

Çakır, olimpiyatların 4 Haziran Salı günü saat 21.00'da Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA