Mdob, "seslerle Anadolu" Müzikli Oyununu Kilis'te Sahneledi

Kilis - İçel Devlet Opera ve Balesi , Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu, “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi kapsamında Kilisli sanatseverlerin beğenisine sundu.

Türkü düzenlemesini ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan’a ait eser, Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait eserin koreografi asistanlığını Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yaptı.

Eserde MDOB sanatçıları Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkaç ve Serkan Karagöz yer aldı.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'dan Köroğlu'na uzanan zengin repertuvarıyla gösterildiği sahnelerde kapalı gişe oynayan eseri, çok sayıda sanatsever izledi.

Eser, yarın Şanlıurfa'da sahnelenecek.

Eserde MDOB sanatçılarından Kenan Korbek, oyun sonrası yaptığı açıklamada, bu oyundaki amacın Anadolu'nun zengin türkü hazinesini çok sesli hale getirerek, halka çok sesli bir şekilde sunmak olduğunu belirtti.

Klasik müzik öğelerini de türkülerinin içine katarak halk türkülerinin çok sesli halde de seslendirebileceğini ifade eden Korbek, "Opera ve bale sanatçılarının aynı zamanda halk türkülerini de seslendirip sahnelenebileceğini göstermek ve halkımıza sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Oyuna Adana'dan başladıklarını dile getiren Korbek, Osmaniye, Gaziantep, ve 4'üncü il olarak Kilis'e geldiklerini ve yarın da Şanlıurfa'da olacaklarını, yaklaşık 12 il dolaşacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA