İstanbul Finans Kongresi 30-31 Mayıs'ta

Kadir Has Üniversitesi ile Merkez Bankası işbirliği ile düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Finans Kongresi 2013’, 30-31 Mayıs 2013 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek.

İstanbul Finans Kongresi 30-31 Mayıs'ta
Açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman Zaim 'in yapacağı kongrede Merkez Bankası Başkanı Dr. Erdem Başçı, Dünya Bankası 'ndan Prof. Dr. Aslı Demirgüç-Kunt, Kanada Vancouver Simon Fraser Üniversitesi 'nden Prof. Dr. Ramazan Gençay, Belçika Leuven K. Leuven Üniversitesi 'nden Prof. Dr. Jan Daene ve Prof. Dr. Piet Sercu, Hollanda Amsterdam Üniversitesi 'nden Prof. Dr. Marc Goovaerts konuk konuşmacı olarak yer alacak.

İstanbul 'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek kongrenin ana teması 'Finansal Optimaller, Algılamalar ve Politikalar'olarak belirlendi. Kadir Has Üniversitesi 'nin Cibali Kampüsü 'nde iki gün sürecek olan kongredeki paralel oturumlarında akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar ve uzmanlar bir araya gelerek araştırma ve incelemelerini birbirleriyle paylaşacak.

Kongrenin ana konuları arasında; finansal modeller ve veri analizi, yenilikçi toplumsal ve kamu projelerinin finansmanı, sektör-kuruluş-birey düzeylerinde finansal modeller, finansal piyasalar ve düzenlemeler, uluslararası finans ve finansal krizler, ülkesel ve bölgesel maliye ve para politikaları, finansal risk yönetimi ve davranışsal finans yer alıyor.