Atso Meclis Toplantısı

Antalya - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, alkol düzenlemesinin yarısının doğru, yarısının ise daha iyi incelenmesi ve araştırılması gerektiğini belirtirken, "Lütfen bu yasayı bir kez daha gözden geçirin, Antalya ve Türkiye ekonomisine ciddi anlamda sıkıntı verecek bir yasa" dedi.

ATSO Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, ATSO binasında yapıldı. Toplantıda konuşan Budak, 4 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimle tekrar yönetime yeniden geldiklerini belirterek, "Seçim teferruattır, aslonan çalışmaktır, hizmettir. Seçim geride kaldı, bundan sonra çalışma zamanı" dedi.

Önümüzdeki 4 yılda tek yumruk olarak, birlik ve beraberlik içinde Antalya ve Türkiye'ye hizmet edeceklerini ifade eden Budak, ancak 11 kişilik yönetim kurulunun kentin tüm sorunlarının altından kalkmasının mümkün olmadığını, 35 bin üye ile birlikte çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Dört büyük sorumlulukları bulunduğunu belirten Budak, "Bu sorumluluğumuzun başında ülkemiz geliyor. 2023'te ülkemizin dünyadaki en büyük ilk 10 ekonomi içine girebilmesi için kendi bölgemizde elimizden geleni yapmalıyız. İkincisi kurumumuzun itibarı. Üçüncüsü Antalya'nın sorunları. En önemlisi de 35 bin üyeye olan sorumluluğumuz. Üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.

Kaliteli bir demokrasi için çoğulcu ve katılımcı demokrasi olması gerektiğine işaret eden Budak, siyasetin Türkiye'de hep kavra ürettiğini, iş dünyasındakilerin kavga etmemesi, her zaman diyalog içinde olması gerektiğini söyledi.

-Alkol düzenlemesi

Hafta içi TBMM'den geçen alkol düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Budak, hiç gündemde yokken alkolle ilgili düzenlemenin 3 günde tamamlandığını kaydetti.

Önemli bir turizm bölgesi olan Antalya'da söz konusu düzenlemenin 7 bin işletmeyi doğrudan ilgilendirdiğini ifade eden Budak, "Bunun düşünülmeden, istişare edilmeden, tartışılmadan Meclis'te birkaç gece içinde geldiği gibi geçen bir yasa olduğunu düşünüyorum. Halbuki bize sorulsa, bizler de görüşlerimizi söylerdik" dedi.

Kullanımı serbest olan alkolün Türkiye'de kişi başına yıllık tüketiminin 1,7 litre düzeyinde olduğunu, alkol tüketimi yasak olan İran'da da tüketim aynı düzeyde olduğuna işaret eden Budak, şunları söyledi:

"Bu yasanın yarısı doğru, öbür yarısı iyi incelenmeli, araştırılmalı ve düşünülmeli idi. Türkiye bir turizm ülkesi. Gençleri, çocukları korumak çok doğru ama bunları tartışırken Antalya gibi turizm bölgelerini de göz önünde bulundurmak lazımdı. Antalya'da saat 22.00'de içki satışı yasaklanacak. Antalya, Bodrum gibi bir turizm bölgesini, Kars ya da Erzurum gibi değerlendirmemek gerekiyor. Katma değeri çok yüksek bir sektörden bahsediyoruz. Sonuçta bu yasanın tekrar ele alınması gerekiyor. Lütfen bu yasayı bir kez daha gözden geçirin, Antalya ve Türkiye ekonomisine ciddi anlamda sıkıntı verecek bir yasa. Reklamı kısıtlayın doğru, çocuklarımızı, gençlerimizi koruyalım doğru ama bu işin ekonomik tarafını da mutlaka göz önünde bulunduralım."

-Budak'tan iş adamlarına çağrı

Antalya'nın denizi, kumu ve güneşinin yanı sıra insanları çekecek önemli tarihi güzellikleri olduğuna dikkat çeken Budak, şehir içinde bulunan Kaleiçi ve Kalekapısı bölgesindeki yapıların restore edilmesiyle bölgenin turizm açısından cazibe merkezi haline gelebileceğini bildirdi.

ATSO olarak Kaleiçi'nde 250-300 senelik yıkıntı bir binayı alarak ATSO evi olarak restore ettirdiklerini kaydeden Budak, iş adamlarına seslenerek, "Buradaki yıkıntı binaların tamamı i şadamlarımız tarafından onarılırsa Kaleiçi'nde iğne atsanız yere düşmez. Herkes otelinden çıkar ve buraya gelir ama maalesef değer vermiyoruz" diye konuştu.

Budak'ın konuşmasının ardından "çevre ve şehircilik, denizcilik ve deniz ticareti, dış ilişkiler ve dış ticaret, eğitim, inşaat ve şehircilik, kültür ve sanat, mevzuat, sağlık, spor, sanayi, tarım ve hayvancılık, teknoloji ve yenilikçilik, ticaret, turizm ulaşım ve lojistik komisyonları" oluşturuldu.

Bu döneme özel olarak yeni "EXPO 2016 İzleme Komisyonu" da kuruldu.

Kaynak: AA