Atatürk Stadyumu'nda Yasal Süreç Tamamlandı

Gümüşhane - Gümüşhane İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi kararı ve Gümüşhane Valiliği'nin onayı ile tapusu çıkarılan Atatürk Stadyumu'nun, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildiğini söyledi.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Stadyumu'nun toplam alanının 7 bin 100 metrekare olduğunu belirterek, "Bu alanın 2 bin metrekaresi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, kalan 5 bin metrekarelik alan ise şahıslara tapuluydu.Şahıslara ait 5 bin metrekarelik alan 2008 yılında Özel İdare tarafından satın alınmıştı" dedi.

Atatürk Stadyumu'nda 355 metrekarelik alanın hala şahıslar adına tapulu olduğunu ifade eden Akdoğan, şunları söyledi:

"Ancak bu alanın varisleri çok. Yurt dışında olan varisler de var. Hala bu alan için mahkeme devam ediyor. Ulaşılamayan bir varis kaldı. O varise de ulaşmamız halinde mahkeme kararı ile sorunun çözüleceğini umuyoruz. Bu alan da istimlak bedeli varislere ödenerek mevcut alanımıza dahil edilecek. Bu alanda sorunun uzaması nedeniyle 7 bin metrekarelik alanda herhangi bir çalışma yapılamıyordu. İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince belediyeye ait doğu tarafındaki arsa ile birleştirme yaparak vatandaşlara ait 350 metrekarelik arsayı aldık ancak varislerin buna da itiraz etme hakları var. İtiraz bedele yapılabilecek, zira İmar Kanunu'nun 18. maddesinde belediyenin böyle bir karar alma hakkı bulunuyor."

Akdoğan, sorunun tamamen çözümlendiğini, İl Genel Meclisi ve Gümüşhane Valiliği'nin onayı ile Atatürk Stadyumu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tapusu ile birlikte devredildiğini kaydeden Akdoğan, şöyle konuştu:

"Atatürk Stadyumu, Gümüşhane'nin adeta bir simgesidir. Toprak zemine sahip bu stadyumumuzda, Yenişehir Stadyumu yapılıncaya kadar tüm resmi bayram törenleri, Gümüşhanespor'un maçları yapılırdı. Tarihi 60 yıllık bir maziye dayanıyor. İlimizin en güzide yerinde bulunuyor. Yenişehir Stadyumu hizmete açılıp sportif karşılaşmaların ve bayram törenlerinin yeni statta yapılması ile Atatürk Stadyumu terk edilmişti. Özel İdare olarak varislere ait 5 bin metrekarelik alanı kamulaştırmak istedik. Verilen bedeli az bulan varisler mahkemeye başvurmuştu. 2 milyon 300 bin lira istimlak bedeli ödeyerek 5 bin metrekarelik alanı kamulaştırdık. Bütün hukuki süreç tamamlandı. Tapusu çıkarılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri yapıldı. Bakanlık, bu alana gençlik merkezi yapacak. İlimize yakışır bir merkez olacağı kanısındayım. Gençlik merkezi yapılmasıyla şehrimize çok güzel bir görünüm de kazandırılmış olacak."

Kaynak: AA