Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Erzurum'a Teknik Gezi Düzenledi

Gümüşhane - Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğrenci ve öğretim elemanları, Erzurum’a teknik gezi düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Ata Botanik Park ve bazı kuruluşları ziyaret eden grup, yetkililerden kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Atatürk Üniversitesi Ata Botanik Parkı'nı gezen öğrenciler, park alanında bulunan farklı türlerdeki ağaç ve süs bitkisi türleri yerinde görme fırsatı buldu.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal'ın enstitünün tanıtımını yaptığı etkinlikte, enstitünün deneme alanları, işletme tesisleri, doku kültürü laboratuvarı, hayvancılık işletmesi, süt sağım ünitesi, uygulama arazileri ve soğuk test merkezi laboratuvarları gezilerek öğrenci ve akademisyenlere çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Gümüşhane MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Okcu, öğrencilerin derste öğrendikleri teorik bilgileri yerinde görerek incelemelerinin eğitimleri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Gezi kapsamında kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını belirten Okcu, “Etkinliğimiz boyunca alakalarını esirgemeyen Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Ata Botanik Park ile diğer kurumların yetkili ve personeline teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: AA