Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Tokat'ta Açıklaması

Tokat - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Terör belasını aşacağız. Hem kardeşliği yakalayacağız, birliği, bütünlüğü, kardeşliği sağlamlaştıracağız, kuvvetlendireceğiz hem de buraya giden büyük parayı kalkınmaya harcayacağız" dedi.

Bayraktar, partisinin Niksar ilçe başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, ziyarette Bayraktar'a çeyiz sandığı hediye etti. Ziyaretin ardından bir gazetecinin, Zeytinburnu'daki gökdelenlerin yapı ruhsatının ve imar planlarının iptal edilmesine ilişkin mahkeme kararını hatırlatması üzerine Bayraktar, "İnşallah mahkemenin kararı uygulanır" ifadesini kullandı.

İlçede özel bir firma tarafından yaptırılan 204 konutluk Vefa Evleri'nin anahtar teslim törenine katılan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, ev yaparak vatandaşlara sıcak yuva kazandırmanın önemli olduğunu söyledi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niksar'a önem verdiğini belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"760'ın üzerinde konut yaptık. Çok katlı değil, az atlı binalar yaptık. Düzen getirdik. Bu düzen, artarak devam edecek. Niksar'daki afet riskini azaltmak için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'nin şartları zor. Türkiye'de enerjiye 60 milyar doların üzerinde para veriyoruz. Verdiğimiz paranın yüzde 40'ı evlerde kullanılan enerjiye gidiyor. Enerjiyi savuruyoruz. Biz binaları yenileyip enerji tasarrufunu sağlarsak, enerjiye verdiğimiz 60 milyar dolar civarındaki parayı, 10 milyar dolar azaltacağız. Bir de terör belasından kurtulduk mu, buna harcadığımız 50-60 milyar doları, Türkiye'nin kalkınmasında harcayacağız" diye konuştu.

Bayraktar, konuşmasının ardından 5 aileye temsili olarak anahtarlarını teslim etti. Törenin ardından Erbaa ilçesine geçen Bayraktar, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Erbaa'da toplu açılış törenine katılan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Erbaa'nın, Kelkit Vadisi'ndeki en güzel ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Erbaa ile ilgili bir burukluk yaşadığını belirten Bayraktar, "Böyle büyük bir ilçede TOKİ örneğini yapamadık. O zaman, 'TOKİ olarak toplam nüfusu 45 binin üzerinde olan tüm ilçelerimizde uygulama yapalım' dedik. 81 ilimizde ve 5 ilçemizde şantiyelerimiz oldu. Erbaa'da hazine arazisi ve satın alacağımız uygun fiyata arsa bulamadık" dedi.

Türkiye'nin başında terör belası bulunduğunu ifade eden Bayraktar,"Terör belasını aşacağız. Hem kardeşliği yakalayacağız, birliği, bütünlüğü, kardeşliği sağlamlaştıracağız, kuvvetlendireceğiz hem de buraya giden büyük parayı kalkınmaya harcayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA