Burkina Faso Heyeti Gaziantep’te

GAZİANTEP - Burkina Faso’dan bir heyet Gaziantep’i ziyaret etti.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği’nin davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Bobo-Dioulasso kenti belediye başkanı Salia Sanou ve beraberindeki heyet, Gaziantep’teki ziyaretleri kapsamında şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi, sanayici ve iş adamlarıyla görüştü.

Sunguroğlu Lisesi Mezunları Derneği'nde düzenlenen toplantıda ziyareti değerlendiren Sanou, Gaziantep’teki gelişmişlikten çok etkilendiklerini belirtti.

Gaziantep’te insanların devletten bir şey beklemeden yatırıma yöneldiklerini gördüklerini kaydeden Sanou, “Burada gördüklerimiz ülkemize döndüğümüzde bize yön verecek, yol gösterecek” diye konuştu.

Burkina Faso’da bulunan Türk okullarının sağladığı olumlu katkıdan dolayı yetkililerine teşekkür eden Sanou, Gaziantep’te eğitim gören Burkina Fasolu öğrencilerin Türkiye'yi örnek almkasını, sağlanan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini istedi.

Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen de Burkina Faso'nun huzurlu bir Afrika ülkesi olduğunu belirterek, Türk iş adamlarının bu ülkelerde iş görüşmelerinde bulunabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA