Başkan Tahmazoğlu Şehitler Caddesi Esnafını Bilgilendirdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitler Caddesi esnafını bölgede yapılan cephe yenileme ve sokak yenileme çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Başkan Tahmazoğlu Şehitler Caddesi Esnafını Bilgilendirdi
Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde sunum eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında sokak yenilene çalışmaları konusunda büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, Şehitler Caddesi’nde de yolun her iki tarafında bulunan işyerlerinin cephelerini ücretsiz olarak yenileyerek güzel bir görüntüye kavuşturmayı planladıklarını söyledi.

Şehitler Caddesi’nin tarihi açıdan önemli bir yere sahip olduğunun ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Kültür yolu kale altından gelip Elmacı Pazarı’nda kesiliyordu. Şimdi biz onu oradan alıp Ahmet Çelebi Okulu’na kadar sağlı sollu cephelerini yenileyerek devam ettirmiş olacağız. Böylelikle burası kültür yoluna dahil olmuş olacak. Böylelikle daha fazla turist ve ziyaretçi gelecek. Bu durum hem şehrimize hem de esnafımıza maddi ve manevi bakımdan önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Şehreküstü’nün şehrimizin en eski semtlerinden birisi olduğunu ve daha önceki hükümetlerin buraya ilgisiz kaldığını belirten Başkan Tahmazoğlu, “Şehreküstü şehrimizin en eski semtlerinden bir tanesi. Maalesef şimdiye kadar biraz öksüz kalmış. Şimdi burayla alakalı geçen yıl çalışmaya başladığımız bir çalışma var. Pişirici Sokak’tan başlamak üzere Ubeydullah Sokak, Müftüoğlu Sokak, Şıh Cami Sokak’ta sokak yenileme çalışması yaptık. Şıh Hamam Sokak’ta 22 binayı yıkarak Şıh Cami’nin Şehitler Caddesi’nden görülmesini sağladık. Böylelikle burada hem park hem meydan oluşturduk. Burası da tamamlanmak üzeredir. Diğer taraftan Şıh Cami, Şıh Hamamı’nın kuzey tarafı dediğimiz İstiklal Okulu’nun olduğu taraftaki binalarında şu anda kamulaştırılması ve yıkımı gerçekleştiriliyor. Böylelikle camimizin hem kuzeyi hem doğu tarafındaki binaları yıkarak etrafını tamamen açmış olacağız. Orada bir cenazemiz olsa araba koyacağımız yer yok. Şimdi burada otoparkta olacak. Sadece çalışmalarımız bunla sınırla değil. Kozluca Caddesi, Acıoğlu Sokak ve Selvioğlu Sokak’ta yine sokak yenileme çalışmasına başladık. Onları da bu yıl içerisinde bitireceğiz. Bundan sonraki etap olan 3.etapta Şıh Camisi’nden Kabasakal Camine kadar olan alandaki bütün sokakların sokak yenileme çalışmasını da yapmış olacağız. Buradan sonrada Şehreküstü’den Ahmet Çelebi Okulu’na kadar devam etmiş olacak ve başlangıç noktası orası olmuş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA