"geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın" Projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü tarafından anasınıfı düzeyindeki çocuklarda, temel afet bilincini oluşturmak amacıyla başlatılan "Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın" projesi, çocukların sergilediği "Büyük Oyun" isimli tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki törende konuşan "Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın" projesi koordinatörü Murad Tiryakioğlu, projenin paydaşları Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Tiryakioğlu, Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü gönüllülerinin, Afyonkarahisar Atatürk Ortaokulu’ndaki anasınıfı öğrencilerine, temel afet bilincini anlattığını, çocukların seviyesine göre planlanmış eğitimlerin yanı sıra, onlarla fidan dikimi gerçekleştirildiğini ve geziler düzenlendiğini aktardı.

Proje kapsamında köy okullarının da ziyaret edildiğini belirten Tiryakioğlu, "Gittiğimiz okullarda, çocuklarla çeşitli etkinlikler yaparak, proje ürünleri hediyeleri sunduk. Afetlerin anlatıldığı tiyatro gösterileri ile de bin 800 çocuğa ulaştık. Toplumsal afet bilincini oluşturmayı kendisine hedef olarak belirlemiş olan kulübümüz, her an müdahaleye hazır ve karanlıktan korkmayan 30 kişilik ekibi ile ülke çapında, geleceğimizin ve hayallerimizin enkaz altında kalmaması için çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Tiryakioğlu'nun konuşmasının ardından anasınıfı öğrencileri tarafından "Büyük Oyun" isimli tiyatro gösterisi sunuldu. Tiyatronun yapıldığı alanda, 105 öğrenci tarafından oluşturulan Türkiye'nin deprem bölgeleri haritası da gösterildi.

Kaynak: AA