Chp Parti Meclisi Üyesi Bingöl Açıklaması

Kırıkkale - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekin Bingöl, Suriye'deki iç savaşla ligili, "CHP başından beri sadece Suriye olaylarında değil, dünyanın neresinde olursa olsun savaşa, şiddete, teröre, kan ve göz yaşına karşı olmuştur" dedi.

Bingöl, partisinin İl Başkanlığında katıldığı istişare toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'de bir iç savaşın söz konusu olduğunu anlatan Bingöl, CHP'nin başından beri sadece Suriye olaylarında değil, dünyanın neresinde olursa olsun savaşa, şiddete, teröre, kan ve göz yaşına karşı olduğunu söyledi.

Bingöl, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve sosyal demokrat olmanın gereklerinden olan barışı savunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla Suriye'de de biz barıştan ve kardeşlikten yanayız. Bu açıdan da başından beri Suriye'nin içişlerine karışmamaya özen gösterdik. Suriye'nin dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi kendi iç sorunlarını, kendi iç dinamikleriyle çözmesinin en uygun yöntem olacağını defalarca ifade ettik. Çünkü dışarıdan müdahaleler sadece ve sadece çıkarcı amaçlarla yapılan müdahalelerdir. Hiç kimse dünyanın bir ucundan bir ucuna kalkıp gelerek oralarda müdahale hakkını kendinde görmemeli. Böyle bir davranış varsa bunun altında da mutlaka müdahaleyi yapanların çıkar hesaplarının olduğu bilinmelidir."

Türkiye'nin zor bir coğrafyada yaşadığını ve bu coğrafyada komşuluk ilişkilerinin sürdürülmesinin en temel görev olması gerektiğini savunan Bingöl, "Reyhanlı saldırıları inşallah son olur. Bizim için yaşanan en büyük tecrübelerden bir tanesidir. Orada masum 51 yurttaş hayatını kaybetmiştir. Peki, durup dururken mi gelişti bu patlama. Hayır. İktidarın yanlış dış politikalarının eseri olarak ortaya çıktı. Biz Suriye'de bu olaylar tırmanışa geçmeden önce Suriye'yle kardeş ülkeydik, vizeleri kaldırmıştık. Peki ne oldu da 45 gün içerisinde Suriye'yle kanlı bıçaklı düşman olduk. Bunu kendi kendimeze sormamız lazım. Umarım daha ciddi acılar yaşanmadan bu olay son bulur" diye konuştu.

Antalya Milletvekili Osman Kaptan da parti olarak yerel yönetimler, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birleşmesinden yana oldukların kaydetti.

Bingöl ve Kaptan daha sonra il başkanlığının düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Kaynak: AA