Ak Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı

Kayseri - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Daha genel müdür olamamış birisinin CHP'ye genel başkan olma gayreti içerisinde bulunduğunu görüp AK Parti adına seviniyorum. Ana muhalefet partisi genel başkanının genel müdür olmak için gayret gösteren biri olması beni ülkem adına üzüyor" dedi.

Elitaş, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, önümüzdeki seçimlerin büyük önem arz ettiğini belirterek, 2009 yılında kısmen yaşanan eş, dost, akraba ve yandaş ilişkilerinin bir tarafa bırakılması ve halkın benimsediği belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerini seçmesi gerektiğini söyledi.

Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de yapamadığını yurtdışında yapmaya çalıştığını savunarak, şöyle devam etti:

"Daha genel müdür olamamış birisinin CHP'ye genel başkan olma gayreti içerisinde bulunduğunu görüp AK Parti adına seviniyorum. Anamuhalefet partisi genel başkanının genel müdür olmak için gayret gösteren biri olması beni ülkem adına üzüyor. Millet hassasiyeti bulunmayan, ülkenin onurunun dışarlarda ayaklar altına alınmasına gayret gösteren, yurt dışında hükümeti yabancılara şikayet etme acziyetini gösteren bir siyasi partinin genel müdürü...Maalesef Türkiye için çok acıdır. Avrupa Parlementerler Meclisinde sosyalist gruba girmeden önce diyor ki, çok sevdiği, baş tacı ettiği, yerlere göklere sığdıramadığı, Türkiye'de onun temsilcisi gibi hareket ettiği Esad'ı, sayın Başbakanımızla aynı şekilde, aynı kefeye koyuyor ve utanmadan, sıkılmadan 'Tayyip Erdoğan Reyhanlı'daki ölen insanlarının katilidir' deme densizliğini gösteriyor. Ne kadar zavallı bir durum. Ne kadar aciz bir durum. Kılıçdaroğlu bu hafta grup toplantısında alı al moru mor bet beniz kırk renge dönerek 'bana böyle talimatlar veren biriyle görüşmem dedim' diyor. Kılıçdaroğlu bizim için büyük bir şans, ülkem adına sanşsızlıktır."

-CHP'nin "Selamünaleyküm" açılımı

Türkiye'nin hem siyasi hem de ekonomik olarak parlayan bir yıldız olduğunu vurgulayan Elitaş, "ABD'ye gittiğimizde senator ve temsilciler meclisi üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde 'Türkiye bu başarının sırrını nereden buldu?' diyorlar. Bunun sırrı milletle bütünleşmekte" diye konuştu.

Elitaş, AK Parti'nin başarısında milletin ruhuna hitap edebilmenin yattığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Cuma günü il başkanları toplantısında genel başkan yardımcımız bir not verdi. CHP bir kitapçık yayınlamış. Zamanında sayın Bahçeli de partililere seçimlerde 'traşlarınız iyi olsun, beyaz gömlek giyin, beyaz çorap giymeyin' diye talimatlar vermişti, kitapçık halinde gazetelere düşmüştü. Şimdi de Kılıçdaroğlu benzerini yapmış. 'Halkla bütünleşin, selamlaşırken onlar gibi selamlaşın '.Nasıl olsun Selamünaleyküm' deyin. Rabbimin hikmeti nereden nereye geldik.

Rabbimin hikmeti biz o kürsüde 10 buçuk yıl Allah lafzını söylememek için çok gayret ederdik, başımıza bir iş mi gelir, yanlış mı anlaşılırız diye. Allah razı olsun, CHP'nin milletvekilleri ayet mealleri ve hadisi şeriflerle bizi ikna etmeye çalışıyorlar. İşleri güçleri rast gelsin, nereden nereye. TBMM'de ayet, hadis açılımı yapan İzmir'de de Selamünaleyküm, Allahısmarladık açılımı yapmış. CHP artık teşkilatlarına 'evlere girerken selamünaleyküm, ayrılırken de Allahısmarladık demeyi ihmal etmeyin' diyor. Yaşadığımız zulüm adına önemli bir noktaya doğru geliyorlar. Eğer bu Kılıçdaroğlu CHP'nin genel müdürü olmaya devam ederse biz 2023 değil, 2053'e kadar iktidardayız. Allah uzun ömür versin. Sayın Bahçeli MHP genel başkanlığına devam ederse, Türklerin Anadoyu ayak bastığının bininci yılında 2071'e kadar AK Parti iktidar olur. Allah selamet versin."

-"Çözüm süreci"

Türkiye'nin önemli bir süreçte olduğunun altını çizen Elitaş, 30 yıldır ülkenin içini acıtan, 200 yıldır çözülemeyen, hasır altı edilen problemler için önemli bir adım atıldığını söyledi.

21'inci yüzyılın dünyasında şekilcilikten kurtulunması gerektiğini vurgulayan Elitaş, anaların gözyaşının dineceğini, ocaklara düşen ateşin söneceğini, millet inanırsa AK Partİ'nin her şeye rağmen azimle 200 yılık problemİ bitireceğini kaydetti.

Elitaş, akil insanlar heyetinin farklı kentlerde yaptığı ziyaretlerde protestolarla karşılaştıklarını anımsatarak, "Kim milliyetçi kim ulusalcı karıştı. CHP''nin içinde üç grup var, gelenekçiler, ulusalcılar, sosyalistler. MHP'de ulusalcılar ve milliyetçiler var. Organizasyonun asıl rengi İşçi Partisi'nin bayrağı. Ulusalcı ve milliyetçinin izleri birbirine karıştı" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA