‘yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’ Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’ toplantısına katıldı.

‘yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’ Toplantısı
Toplantıda konuşan Bakan Şahin, “Sayın Başbakanımızın liderliğinde hayaldi gerçek oldu dediğimiz bir 10 yıl geçirdik” dedi.

‘Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’ paneli Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak moderatörlüğünde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Viyana Parlamentosu Milletvekili, Eyalet Sözcüsü Şirvan Ekici, Almanya Schleswig Holstein-Timmendorfer Strand Belediye Başkanı Hatice Kara, Hatay-Dörtyol Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Konya-Akşehir Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, İngiltere-Bradford Belediye Başkanı Naveeda Ikram, Bosna Hersek-Visoko Belediye Başkanı Amra Babic katıldı.

Panel öncesi konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bulunduğu toprakların, farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. Şahin, “Her imparatorluk bu bölgede kendi gücünü göstermiş ve bu zenginlikten insanlarımız birbiri ile kardeş olmayı öğrenmiş. Birbirine gönül gönüle bakmayı öğrenmiş. Bakıldığı zaman Hıristiyanı ile Müslümanın, Alevisi ile Suninin, Kürt ile Türk’ün tarih boyunca kendi içinde bir kardeşlik hukuku ile birbirine kardeşliğin ve birbirine gönül zenginliği ile bakmayı, birbirine eşrefi mahlukat olarak görebilen bir anlayış ile bu toprakları zenginleştirdiğini görüyoruz. Bu o kadar önemli bir şey ki” diye konuştu

Çözüm süreci ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Bakan Şahin, “İşte bugün hepimizi çok heyecanlandıran çözüm sürecindeyiz. Ama bu şehir kendi kendine bunu çözmüş. Bu şehir milli birlik ve kardeşlik projesini gerçekleştirmiş. Kalkınabilme başarısını gösterebilmiştir. Sayın Başbakanımız, her seferinde bu şehrimize gelip, bu şehrin zenginliklerini gördüğü zaman, hep kendi kendine yeten ‘Gazi Şehir’ ile iftihar ettiğini söylemiştir" ifadelerini kullandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in yaptığı çalışmalarla ilgili de değerlendirme yapan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti'den önce bu gazi şehir, bu bereketli, tarihi şehir, nasıldı? İnanın briket yığınıydı. Bu gördüğünüz eserlerin hepsi yıkılmak üzereydi. Kalesinden tutun, bugün gördüğünüz antik kentler, toprağın altında kalmış durumdaydı. 10 yıl önce bunları anlattığımız zaman, bu vizyonu koyduğumuz zaman, Asım Başkanımızın bunları yapacağını söylediği zaman, o zamanın Kültür ve Turizm Bakanı bile dedi ki ‘Bunlar bir hayal. Gerçekleşmesi mümkün değil.’ Ama Sayın Başbakanımızın liderliğinde hayaldi gerçek oldu dediğimiz bir 10 yıl geçirdik. Bunu nasıl yaptık? Baş çok önemli. En önemli şey de takım ruhu. Yine Başbakanımızın söylediği gibi her konuda aynı düşünmeyebiliriz. Her konuyu farklı algılayabiliriz. İstişarenin sünnet olduğunu, ortak çıkan kararın hepimizin kararı olduğunu gördük. Şehir menfaati üzerinde her zaman ‘Ben’ değil, ‘Biz’ demeyi başardık. Gaziantep evlerinin taşlarına baktığınız zaman, biz onları taş olarak görmedik. Biz oraya gönül gözü ile baktığımız zaman o taşın oraya konarken Bismillah’ını gördük. Her yükselişindeki duasını gördük. Ona, geçmişimize sahip çıktık. Gelenek ile modernliğin oluşturduğu bir sentez oluşturduk. Kendine ait güçlü bir yapı oluştu. İşte Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber, bu gün Gaziantep’te biz, Şahinbey’de Sayın Tahmazoğlu’nu, Şehitkamil’de Sayın Fadıloğlu’nu ve Büyükşehirde Sayın Asım Başkanımızın bu birliği, beraberliği ve şehrin kendi içerindeki dizaynı ile taşın ruhunu verdik. Taşa estetik verdik. Şehre kimlik verdik. Kişilik verdik. Geçmişine dönmesini sağladık ama bir şekilde de 2071 vizyonu için şehri hazırlıyoruz.”
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise Gaziantep’in, bölge açısından çok önemli bir şehir olduğunu kaydederek, “Gaziantep, bölgesinde lider durumunda olan ve ülkemizin önemli, dinamik şehirlerinden bir tanesidir. Ekonomisi, sanayisi, kültürü, turizmi, siyaseti ile bölgesinde ve Türkiye’de çok ağırlıklı bir şehirdir. Bu şehir, devletten çok fazla yardım almadan, çok fazla devlet imkanlarını kullanmadan, kendi imkanları ile herkesin gözünde geri kalmış denilen bir bölgede kendi çaba ve çalışmaları ile diş, tırnak öne çıkan ve bu gün de hak ettiği yere gelen çok önemli bir şehrimizdir. Biz her zaman şunu istiyoruz. Ülkemizde Gazianteplilerin sayısı artsın. Her şeyi devletten beklemeyelim. Bizler üretelim, hem bizler kazanalım, hem şehrimiz kazansın hem de ülkemiz kazansın” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de Gaziantep’te kadının yerinin farklı olduğunu, bunun da bir şans olduğunu dile getirerek, “Bizim şehrimiz bu açıdan çok şanslı. Çünkü ilk, tek kadın Bakanı bu şehirden çıktı. Aslında bizim şehrimizde daima kadının adı vardır. Bazı yerlerde kadın, geri planda kalabilir. Ama bizim şehrimiz çok farklıdır. Yapılacak toplantının çok verimli, başarılı, hayırlı geçeceğini umuyorum. Sizleri Gaziantep’te görmekten çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Güzelbey, daha sonra Gaziantep’i, izlettiği kısa film ile tanıttı.

Yapılan konuşmaların ardından panele konuşmacı olarak katılan kişiler, ‘Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’ konusunu konuştu.

Kaynak: İHA