Aosb’de 45 Fabrikanın Temeli Atıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bankaların son üç yıl içerisinde 60 milyar dolar kâr elde ettiğini belirterek, “Bankacılık sektörü büyümeli ve gelişmelidir ama olağanüstü karlar bankacılık sektöründe oluşmamalı” dedi.
Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Geleneksel 5. buluşması ve 45 fabrikanın temel atma töreni Malıköy’de gerçekleştirildi.
Temel atma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, milletvekilleri ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurlu üyelerinin yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.
Temel atma töreninin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilerin Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına ve istihdamına katkıda bulunduklarını söyledi.
Sanayicilerin yüceltilmesi gereken kişiler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Onlar önlerindeki engelleri kaldırmamız gereken kişilerdir. Çünkü onlar üretiyorlar, ihracat yapıyor, uluslar arası alanda rekabet ediyorlar ve yatırım yapıyorlar. Bütün olumsuz koşullara rağmen biz Türkiye’yi büyüteceğiz, biz Türkiye’yi geliştireceğiz, biz Türkiye’de istihdam yaratacağız ve biz Türkiye’nin adını bütün dünyaya duyuracağız diyorlar. Bu nedenle onlara şükran borçluyuz.”
150’YE YAKIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE 1 MİLYONA YAKIN İNSAN ÇALIŞIYOR
Bugün Türkiye’de 150’ye yakın organize sanayi bölgesi olduğunu ve bu rakamın çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu yasanın Türkiye’nin yüz ölçümüne göre küçük olduğunu ama yinede çok önemli bir rakam olduğuna dikkat çekti. 61 işletmenin faaliyet gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, organize sanayi bölgelerinde bir milyonu aşkın kişinin çalıştığını dile getirdi. Bir milyonu aşkın kişinin çalıştığı ve ürettiği Türkiye’nin yeterli olmadığını daha fazla organize sanayi bölgelerinin yapılarak bir çok insana iş imkanı açılmasının gerektiğini anlattı.
TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BÜTÜN DÜNYAYA BEDELDİR
Çin Halk Cumhuriyeti’nin büyümeye Türkiye’den daha sonra başladığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Çin arasında farklara bakıldığında Türkiye’nin durumunun iç açıcı olmadığını belirtti.
Kararlı iş adamı ve kararlı sanayicilerin olması durumunda Türkiye’nin gücünün bütün dünyaya bedel olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Yeter ki çalışalım, yeter ki onların önündeki engelleri kaldıralım” dedi.
Türk insanının yaratıcı, dinamik ve taşı sıksa suyunu çıkaracak gençleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların önünü açtığımız zaman bilgiyi üniversiteyle beraber sanayiye kattığımız zaman, sanayicinin emeğine kattığımız zaman göreceksiniz çok güzel şeyler yapabiliriz.”
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN YÜZDE 54’ÜNDE ARITMA TESİSİ YOK
Organize sanayi bölgelerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi dolaylı olarak organize sanayi bölgeleri yönetimlerini vergilendirmek istiyor. Bundan vazgeçsinler, böyle bir şey olmaz. Organize sanayi bölgelerini sizin vergi muafiyeti getirmeniz lazım. Getirdiğiniz vergi muafiyetinizin sizin arkanızda durmanız lazım. Binlerce kişiye istihdam yaratıyorlar. Onları cezalandırarak arkadan dolanıp vergilendirmeyi doğru bulmuyoruz. Her türlü Kurumlar Vergisi’nden muaftır diye çok açık ve net ifadeler kullanmamız gerekiyor. Bu konuda yasal düzenleme Parlamento'ya geldiğinde her türlü desteği CHP olarak vereceğiz."
Organize sanayi bölgelerinin yüzde 54’ünde atık su arıtma tesisi olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğunun imkanları yok ama devletin bu konuda katkı vermesi lazım. Gerçi buraya devletten bir kuruş yardım almadan önemli yatırımların yapıldığını başkanlar söyledi.
Kendi güçleriyle, kendi kararlılıklarıyla Anadolu’nun bozkırında binlerce kişiye istihdam yaratacaklar. Ama her taraf böyle değil, dolayısıyla devletin atık su arıtma tesisleri konusunda organize sanayi bölgelerine katkı vermesi gerekiyor. Yine bu bölgelerde yatırım yapan sanayiciye bölge ayrımı yapılmaksızın teşvik getirilmesi gerekiyor. Hem sanayinin kümelenmesi ve toplanması açısından hem de daha sağlıklı üretimlerin gerçekleşmesi açısından. Bir başka sorunları ise sanayicilerin BOTAŞ’ın her yılın Ekim ayında organize sanayi bölgelerine baskı kurması. Bu doğru değil. Organize sanayi bölgelerinin zaten sıkıntıları var ama bunları anlaşarak çözmek mümkün. Bunu yapabilirler ve bizde bunun takipçisi olacak.”
SANAYİCİLER ARA ELEMAN BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYOR
CHP olarak bir hedeflerinin olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, her organize sanayi bölgesinde yatılı meslek lisesi kurmak istediklerini ifade etti.
Gezdiği bütün organize sanayi bölgelerinde sanayicilerin ortak bir şikayetinin bulunduğunu ve bununda iyi yetişmiş ara eleman olduğunu söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “İyi yetiştirilmiş ara eleman bulamamaktan sıkıntı çekiyorlar. Liseden mezun, üniversiteden mezunlar bizim gereksinimlerimizi karşılamıyorlar diye serzenişte bulunuyorlar. Bu nedenle biz organize sanayi bölgelerinde bir yatılı meslek lisesi kurulmasını ve bu meslek lisesinin yönetiminin organize sanayi bölgesine verilmesinin, onların ihtiyaçlarına göre eğitim ihtiyaçlarının yapılması konusunda ara eleman ihtiyacının buralardan karşılanmasını istiyoruz. Bunu yaptığımız takdirde emin olun üretimde kaliteyi çok daha iyi seviyelerde yakalayabileceğiz”
Sanayiciye yeteri kadar destek verilmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, sanayi politikasını ve ekonomi politikaların üretime endekslenmesi gerektiğini ve üreten insanın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. 2002 yılında Türkiye’nin büyüme hızının 2.2 olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “187 ülke arasında 111. sırada. 187 ülke arasında 110 ülke bizden hızlı büyümüş. Bizde büyüdük ama 2.2 hızında. 110 ülke bizden daha büyük başarıya imza atmış. Sormamız gereken şudur; 110 ülke neden bizden daha hızlı büyüdü. Toprağımız var, güneşimiz var, yağmurumuz var, suyumuz var, sanayicimiz var, fabrikalarımız var, üniversitelerimiz var. Neden bizden daha hızlı büyüdüler. Biz neden ilk onun içinde değiliz. Bu soru hepimizin sorması gereken bir sorudur. Bu sorunun yanıtı siyaset kurumunun izlediği ekonomi ve sanayi politikalarıdır. Bunu herkesin tahlil etmesi ve göz önünde bulundurması gerekir”
BANKALAR OLAĞANÜSTÜ KAR ELDE ETMEMELİDİR
Bankaların son üç yıl içerisinde 60 milyar dolar gelir elde ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu rakama bankaların son üç yıl içerisinde ulaştığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Bankalar 60 milyar dolar değil de, 30 milyar dolar kar elde etselerdi o 30 milyar doları da üreticiye verselerdi, daha düşük faizli krediler açsalardı ülke bu halde olur muydu. Çok daha hızlı büyüyen, çok daha sağlıklı ekonomisi olan bir ülke haline gelirdi. Buradan bankaları da uyarmak bizim görevimiz. Elbette bankacılık sektörü büyümeli ve gelişmelidir ama olağanüstü kar bankacılık sektöründe oluşmamalı. Bu karların üretime dönerek sanayiciye dönmeli. Bunu yaptığımız zaman büyümüş ve gelişmiş oluruz” dedi.
SİNCAN, İZMİT’TEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK İHRACAT MERKEZİ OLACAK
Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise yaptığı konuşmada, gelişen Türkiye’nin bir parçası olan Sincan’ın organize sanayi bölgeleriyle çok önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.
Sincan’ın altına tane organize sanayi bölgesini bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Tuna, Sincan’daki organize sanayi bölgelerinin tam kapasite faaliyete geçmesiyle birlikte İzmit’ten sonra ikinci büyük ihracat merkezi olacağını dile getirdi. Gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinin Sincan’a yansımalarının böyle mutlu günlerde beraberlikle devam edeceğini vurgulayan Tuna, “Sanayimizin gelişmesinde, ilerlemesinde ülke ekonomisine katkısında yerel yönetimler olarak bizlerde elimizden gelen her türlü destek ve katkıyı sunmayı bir görev biliyoruz. Bugüne kadar bütün sanayi bölgelerimize katkılarımızı devam ettirdik ve ulaşım noktasında da çok önemli mesafeler aldık” diye konuştu.
Sanayi bölgeleri için ulaşımın çok önemli olduğunun farkında olduklarını ve göreve geldikleri günden itibaren sanayicinin ulaşım sorununu çözmek için birçok projeyi geliştirdiklerini ifade eden Tuna, ulaşım projelerinin geliştirilmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
ANKARA SON YILLARDA ÇOK CİDDİ İLERLEMELER KAYDETTİ
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olan topraklarda bulunduğunu belirtti.
Bir ülkenin kurulması, siyasi bağımsızlığını kazanması kadar ekonomik bağımsızlığını kazanmasının önemine dikkat çeken Özdebir, son yıllarda GSMH içerisinde sanayinin payının düştüğünü, hizmet sektörünün payının arttığının altını çizdi.
Özdebir, Türkiye olarak gündemimizin ortasına üretimi almamız gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Ankara son yıllarda ciddi ilerlemeler kaydediyor. Bunda OSB’lerin katkısı çok büyük. Ankara bundan on sene öncesine kadar memur şehri olarak görüldü.
Ancak her geçen gün sanayi güçleniyor ve bir sanayi şehri haline geliyor. Bu kadar güzel şeyler ancak el ele vererek olur."
Yapılan konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve sanayiciler butona basarak 45 fabrikanın aynı anda temelini attı. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fabrikaların kurulacağı alana giderek işçilerle sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malıköy’den ayrılacağı sırada gazetecilerin hakkında açılan bir milyonluk tazminat davası ile ilgili sorularına, “Antalya’daki programımda bu konuyla ilgili görüşlerimi açıklayacağım” dedi.
Kaynak: İHA
Temel atma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, milletvekilleri ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurlu üyelerinin yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.
Temel atma töreninin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilerin Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına ve istihdamına katkıda bulunduklarını söyledi.
Sanayicilerin yüceltilmesi gereken kişiler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Onlar önlerindeki engelleri kaldırmamız gereken kişilerdir. Çünkü onlar üretiyorlar, ihracat yapıyor, uluslar arası alanda rekabet ediyorlar ve yatırım yapıyorlar. Bütün olumsuz koşullara rağmen biz Türkiye’yi büyüteceğiz, biz Türkiye’yi geliştireceğiz, biz Türkiye’de istihdam yaratacağız ve biz Türkiye’nin adını bütün dünyaya duyuracağız diyorlar. Bu nedenle onlara şükran borçluyuz.”
150’YE YAKIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE 1 MİLYONA YAKIN İNSAN ÇALIŞIYOR
Bugün Türkiye’de 150’ye yakın organize sanayi bölgesi olduğunu ve bu rakamın çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu yasanın Türkiye’nin yüz ölçümüne göre küçük olduğunu ama yinede çok önemli bir rakam olduğuna dikkat çekti. 61 işletmenin faaliyet gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, organize sanayi bölgelerinde bir milyonu aşkın kişinin çalıştığını dile getirdi. Bir milyonu aşkın kişinin çalıştığı ve ürettiği Türkiye’nin yeterli olmadığını daha fazla organize sanayi bölgelerinin yapılarak bir çok insana iş imkanı açılmasının gerektiğini anlattı.
TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BÜTÜN DÜNYAYA BEDELDİR
Çin Halk Cumhuriyeti’nin büyümeye Türkiye’den daha sonra başladığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Çin arasında farklara bakıldığında Türkiye’nin durumunun iç açıcı olmadığını belirtti.
Kararlı iş adamı ve kararlı sanayicilerin olması durumunda Türkiye’nin gücünün bütün dünyaya bedel olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Yeter ki çalışalım, yeter ki onların önündeki engelleri kaldıralım” dedi.
Türk insanının yaratıcı, dinamik ve taşı sıksa suyunu çıkaracak gençleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların önünü açtığımız zaman bilgiyi üniversiteyle beraber sanayiye kattığımız zaman, sanayicinin emeğine kattığımız zaman göreceksiniz çok güzel şeyler yapabiliriz.”
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN YÜZDE 54’ÜNDE ARITMA TESİSİ YOK
Organize sanayi bölgelerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi dolaylı olarak organize sanayi bölgeleri yönetimlerini vergilendirmek istiyor. Bundan vazgeçsinler, böyle bir şey olmaz. Organize sanayi bölgelerini sizin vergi muafiyeti getirmeniz lazım. Getirdiğiniz vergi muafiyetinizin sizin arkanızda durmanız lazım. Binlerce kişiye istihdam yaratıyorlar. Onları cezalandırarak arkadan dolanıp vergilendirmeyi doğru bulmuyoruz. Her türlü Kurumlar Vergisi’nden muaftır diye çok açık ve net ifadeler kullanmamız gerekiyor. Bu konuda yasal düzenleme Parlamento'ya geldiğinde her türlü desteği CHP olarak vereceğiz."
Organize sanayi bölgelerinin yüzde 54’ünde atık su arıtma tesisi olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğunun imkanları yok ama devletin bu konuda katkı vermesi lazım. Gerçi buraya devletten bir kuruş yardım almadan önemli yatırımların yapıldığını başkanlar söyledi.
Kendi güçleriyle, kendi kararlılıklarıyla Anadolu’nun bozkırında binlerce kişiye istihdam yaratacaklar. Ama her taraf böyle değil, dolayısıyla devletin atık su arıtma tesisleri konusunda organize sanayi bölgelerine katkı vermesi gerekiyor. Yine bu bölgelerde yatırım yapan sanayiciye bölge ayrımı yapılmaksızın teşvik getirilmesi gerekiyor. Hem sanayinin kümelenmesi ve toplanması açısından hem de daha sağlıklı üretimlerin gerçekleşmesi açısından. Bir başka sorunları ise sanayicilerin BOTAŞ’ın her yılın Ekim ayında organize sanayi bölgelerine baskı kurması. Bu doğru değil. Organize sanayi bölgelerinin zaten sıkıntıları var ama bunları anlaşarak çözmek mümkün. Bunu yapabilirler ve bizde bunun takipçisi olacak.”
SANAYİCİLER ARA ELEMAN BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYOR
CHP olarak bir hedeflerinin olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, her organize sanayi bölgesinde yatılı meslek lisesi kurmak istediklerini ifade etti.
Gezdiği bütün organize sanayi bölgelerinde sanayicilerin ortak bir şikayetinin bulunduğunu ve bununda iyi yetişmiş ara eleman olduğunu söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “İyi yetiştirilmiş ara eleman bulamamaktan sıkıntı çekiyorlar. Liseden mezun, üniversiteden mezunlar bizim gereksinimlerimizi karşılamıyorlar diye serzenişte bulunuyorlar. Bu nedenle biz organize sanayi bölgelerinde bir yatılı meslek lisesi kurulmasını ve bu meslek lisesinin yönetiminin organize sanayi bölgesine verilmesinin, onların ihtiyaçlarına göre eğitim ihtiyaçlarının yapılması konusunda ara eleman ihtiyacının buralardan karşılanmasını istiyoruz. Bunu yaptığımız takdirde emin olun üretimde kaliteyi çok daha iyi seviyelerde yakalayabileceğiz”
Sanayiciye yeteri kadar destek verilmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, sanayi politikasını ve ekonomi politikaların üretime endekslenmesi gerektiğini ve üreten insanın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. 2002 yılında Türkiye’nin büyüme hızının 2.2 olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “187 ülke arasında 111. sırada. 187 ülke arasında 110 ülke bizden hızlı büyümüş. Bizde büyüdük ama 2.2 hızında. 110 ülke bizden daha büyük başarıya imza atmış. Sormamız gereken şudur; 110 ülke neden bizden daha hızlı büyüdü. Toprağımız var, güneşimiz var, yağmurumuz var, suyumuz var, sanayicimiz var, fabrikalarımız var, üniversitelerimiz var. Neden bizden daha hızlı büyüdüler. Biz neden ilk onun içinde değiliz. Bu soru hepimizin sorması gereken bir sorudur. Bu sorunun yanıtı siyaset kurumunun izlediği ekonomi ve sanayi politikalarıdır. Bunu herkesin tahlil etmesi ve göz önünde bulundurması gerekir”
BANKALAR OLAĞANÜSTÜ KAR ELDE ETMEMELİDİR
Bankaların son üç yıl içerisinde 60 milyar dolar gelir elde ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu rakama bankaların son üç yıl içerisinde ulaştığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Bankalar 60 milyar dolar değil de, 30 milyar dolar kar elde etselerdi o 30 milyar doları da üreticiye verselerdi, daha düşük faizli krediler açsalardı ülke bu halde olur muydu. Çok daha hızlı büyüyen, çok daha sağlıklı ekonomisi olan bir ülke haline gelirdi. Buradan bankaları da uyarmak bizim görevimiz. Elbette bankacılık sektörü büyümeli ve gelişmelidir ama olağanüstü kar bankacılık sektöründe oluşmamalı. Bu karların üretime dönerek sanayiciye dönmeli. Bunu yaptığımız zaman büyümüş ve gelişmiş oluruz” dedi.
SİNCAN, İZMİT’TEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK İHRACAT MERKEZİ OLACAK
Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise yaptığı konuşmada, gelişen Türkiye’nin bir parçası olan Sincan’ın organize sanayi bölgeleriyle çok önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.
Sincan’ın altına tane organize sanayi bölgesini bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Tuna, Sincan’daki organize sanayi bölgelerinin tam kapasite faaliyete geçmesiyle birlikte İzmit’ten sonra ikinci büyük ihracat merkezi olacağını dile getirdi. Gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinin Sincan’a yansımalarının böyle mutlu günlerde beraberlikle devam edeceğini vurgulayan Tuna, “Sanayimizin gelişmesinde, ilerlemesinde ülke ekonomisine katkısında yerel yönetimler olarak bizlerde elimizden gelen her türlü destek ve katkıyı sunmayı bir görev biliyoruz. Bugüne kadar bütün sanayi bölgelerimize katkılarımızı devam ettirdik ve ulaşım noktasında da çok önemli mesafeler aldık” diye konuştu.
Sanayi bölgeleri için ulaşımın çok önemli olduğunun farkında olduklarını ve göreve geldikleri günden itibaren sanayicinin ulaşım sorununu çözmek için birçok projeyi geliştirdiklerini ifade eden Tuna, ulaşım projelerinin geliştirilmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
ANKARA SON YILLARDA ÇOK CİDDİ İLERLEMELER KAYDETTİ
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, Kurtuluş Savaşının dönüm noktası olan topraklarda bulunduğunu belirtti.
Bir ülkenin kurulması, siyasi bağımsızlığını kazanması kadar ekonomik bağımsızlığını kazanmasının önemine dikkat çeken Özdebir, son yıllarda GSMH içerisinde sanayinin payının düştüğünü, hizmet sektörünün payının arttığının altını çizdi.
Özdebir, Türkiye olarak gündemimizin ortasına üretimi almamız gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Ankara son yıllarda ciddi ilerlemeler kaydediyor. Bunda OSB’lerin katkısı çok büyük. Ankara bundan on sene öncesine kadar memur şehri olarak görüldü.
Ancak her geçen gün sanayi güçleniyor ve bir sanayi şehri haline geliyor. Bu kadar güzel şeyler ancak el ele vererek olur."
Yapılan konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve sanayiciler butona basarak 45 fabrikanın aynı anda temelini attı. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fabrikaların kurulacağı alana giderek işçilerle sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malıköy’den ayrılacağı sırada gazetecilerin hakkında açılan bir milyonluk tazminat davası ile ilgili sorularına, “Antalya’daki programımda bu konuyla ilgili görüşlerimi açıklayacağım” dedi.