Öğrencilerden Ortaklar Halk Ekmeğe Ziyaret

Aydın Mesleki Eğitim Merkezi Fırıncılık Bölümü öğrencilerinin ziyaret ettiği Ortaklar Halk Ekmek Fırını, eğitimciler ve mesleğe atılmaya hazırlanan gençlerden tam not aldı.

Öğrencilerden Ortaklar Halk Ekmeğe Ziyaret
Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın, Belediye Meclis Üyesi Erkan Küçükkaya ile Halk Ekmek Fırını’nda ağırladığı Aydın Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Aydın’da bir ilke imza atan tesise tam not verdi.

Günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesine yaklaşıldığını ifade eden Başkan Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın son düzenlemelerine göre üretim yapılan tesis ile halkımıza ucuzluğunun yanında kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ekmek sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yetişmiş, kalifiye eleman eksikliğinin her sektörde olduğu gibi, fırıncılıkta da işveren için büyük sıkıntı teşkil ettiğini ifade eden Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, çalışmalarından ötürü öğretmenler Kazım Koç, Mahmut Arıkan ve Handan Göğüşoğlu’nu kutlarken; kapılarının staj ve iş konusunda tüm öğrencilere açık olduğunu ifade etti.

Yakın zamanda tesisin tüm Germencik’e hizmet verecek kapasiteye çıkarılacağını müjdeleyen Akın, günlük 40.000 kapasite ile Ortaklar’ın yanı sıra, Germencik merkez, Hıdırbeyli, Mursallı ve 27 köyde, 3 ekmeği 1 TL’den vatandaşa sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Ortaklar Belediyesi Şirketi olan AKN Ltd. Şti. hakkında son günlerde kamuoyunda çıkarılmak istenen spekülasyonlara da yanıt veren Başkan Akın, Şirket hisselerinin yüzde 100’ünün Ortaklar Belediyesi’ne ait olduğunu kaydetti, ‘‘Yöreye artı değer, vatandaşa hizmet ve istihdam’’ sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Aydın’da aktif olarak hizmet veren tek belediye şirketinin, tüm hisseleri Ortaklar Belediyesi’ne ait olan AKN Ltd. Şti. olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ümmet Akın açıklamasında; kendisi yahut başka hiçbir kişinin şirket ortağı olmadığının altını çizdi. Yeni ‘‘Bütünşehir’’ düzenlemesi sonrası yeni yatırımlar konusunda hareket edemez hale getirildiklerini ancak hizmet söz konusu olunca asla yılmadıklarını ifade eden Başkan Akın, ‘‘Son dönemde spekülasyon yaratmaya çalışan çevrelere seslenmek istiyorum. Halk Ekmek Fırını ve Benzin istasyonumuzu kurup işleten AKN Ltd. Şti. yüzde 100 Ortaklar Belediyesine ait olup yöremize artı değer sağlamak için projeler üretmektedir. Belediye Şirketi AKN Ltd. Şti’nde şahıs ya da belediyemiz dışı kurum hissesi yoktur’’ şeklinde konuştu.

ŞİRKET KURMAK DAHİ BAŞLI BAŞINA BÜYÜK İŞ
‘‘Gıda, tarım, seracılık, petrol, fırın ve taşımacılık alanlarında faaliyette bulunan bir şirketi kurma başarısı gösteren tek belediye Ortaklar Belediyesi olmuştur. Kentimizdeki tüm yerel yöneticilere açık çağrıda bulunuyorum. Çalışmalarımızı ve projelerimizi gelip incelesinler. AKN Ltd, ilerleyen günlerde söz konusu sektörlerde sadece Ortaklar değil, tüm Germencik’i kapsayacak yeni iş imkanları yaratmak niyetindeyiz’’ şeklinde konuşan Akın, bölgede ‘‘Halk Ekmek’’ niteliğinde, ses getirecek yeni yatırımlar için hızlı şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA