Kuşadası’nda Avrupa Birliği Semineri

Kuşadası Belediyesi’nin katkısı ve Friedrich Ebert Vakfı sponsorluğuyla TANDEM tarafından düzenlenen Avrupa Birliği semineri Kuşadası'nda başladı.

Kuşadası’nda Avrupa Birliği Semineri
24-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin “Avrupa Birliği Proje Hazırlama Eğitimi” konulu ilk seminerini Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Ersin Oralı verdi. Eski CHP Ankara Milletvekili ve Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’ın verdiği “Siyasi Partilerin Avrupa Birliği’ne Bakışı” konulu seminerin ardından ilk gün etkinlikleri Proje Uzmanı Gamze Gedik’in verdiği “Uygulamalı KOSGEB ve IPARD Projeleri Yazım Eğitimi” konulu semineri ile sona erdi.

Etkinliğin ilk gününde özellikle Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’ın verdiği seminer büyük ilgi topladı. Eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, Avrupa Birliği’nin kuruluşundan bugünlere yaşanan süreci ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilk temaslarını anlattı. Tomanbay “Avrupa ülkeleri dönemin en iyi enerji kaynakları için birleri ile savaşıp bir kaosa yol açtı. Daha sonra adaletli ve iyi bir yönetim için bir araya geldiler ve bir birlik oluşturdular. İlk etapta 7 ülkenin oluşturduğu birlik, insan haklarını koruma konusunda yeni yasalar ve enerji kaynaklarını da doğru bir şekilde kullanma konusunda çok büyük yol kat ettiler. Türkiye’de bu süreçte dönemin başbakanı İsmet İnönü öncülüğünde bu birliğe girmek için başvuruda bulundu” dedi.

Yarın sona erecek etkinlik kapsamında “Avrupa Birliği’nin Organları, Karar Alma Mekanizmaları ve Politikaları” konulu ilk semineri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak verecek. Ardından Üniversitesi Öğretim Üyesi Gazi Doç. Dr. Nail Alkan’ın vereceği “Avrupa Birrliği’nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları Işığında Türkiye-AB İlişkileri” konulu seminer ile devam edecek etkinlik, Çankırı Kartekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Özçelik’in sunumuyla gerçekleşecek “Avrupa Birliği ve İnsan Hakları” konulu seminer ile sona erecek.
Kaynak: İHA