Kosovalı Öğrenciler Tanık’ı Ziyaret Etti

Kosova Mamuşa Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye gezisi kapsamında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı ziyaret etti.

Kosovalı Öğrenciler Tanık’ı Ziyaret Etti
İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent İlkokulu ve Anaokulu’nun kardeş okulu olarak Ankara’ya gelen Kosovalı öğrencileri, Çankaya Belediye Başkanlığı yeni binasında Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı ile birlikte ağırlayan Başkan Tanık, tarih boyunca çeşitli sebeplerden göç etmek durumunda kalan Balkan Türkleriyle akraba durumunda olduklarını belirterek, “Sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bilkent İlkokulu’nu, böylesine özel uluslararası bir buluşmayı gerçekleştirdiği için kutluyorum. Toplumların birbirlerini tanımaları, barışçıl duyguların ve insan ufkunun renginin gelişmesi açısından son derece önemli” diye konuştu.

Tanık, geçtiğimiz yıllarda Kosova’da yaşanan acı günlere değinerek, “Özellikle iç içe geçmiş ve farklı kökenlerden gelmiş toplumların birbirleriyle çatışmaları, olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu sonuçları doğmadan önleyecek en önemli güç, çocuklarımızın birbirlerini severek, tanıyarak ve güvenerek büyümeleri olacaktır. Çocuklar barışın en sağlam temelidir.” dedi.

Türkiye ziyaretlerinde, Çankaya Belediyesi’nin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak söz alan Mamuşa Anadolu İlköğretim Müdürü Milazim Mazrek, Çankaya’nın neredeyse Kosova’yla aynı büyüklüğe sahip olduğunu ve Başkan Tanık’a bu büyüklükteki bir yerin yönetim yoğunluğunda kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür ettiğini söyledi.

Mamuşa’nın, Kosova’daki tek Türk Belediyesi olduğuna dikkat çeken konuk okul müdürü Mazrek, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’ün selamlarını getirdiğini ve oradaki mücadelelerinde manevi desteği her zaman hissettiklerini, Türkiye’deki kardeş belediyelerinin arasında Çankaya Belediyesi’nin de yer almasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Başkan Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı dokümanların bulunduğu paketleri misafir öğrencilere takdim etti. Mamuşa Anadolu İlköğretim Okul Müdürü de Tanık’a Mamuşa’nın minyatür resmedildiği bir tabak hediye etti.
Kaynak: İHA