Fatih Camii'nde İran ve Hizbullah Protesto Edildi

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi bir grup, Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışında, Suriye’ye karşı İran ve Hizbullah’ın tutumunu protesto etti.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi kalabalık bir grup, Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışında açıklama yaptı. Grup, "Katil İran Suriye’den defol", "İşbirlikçi Hizbullah Suriye’den defol" sloganları eşliğinde, Suriye’ye karşı İran ve Hizbullah’ın tutumunu cami avlusunda protesto etti.

Platform adına basın açıklaması yapan Muhammed Fesih Kaya, iki yıldır Suriye’de yaşananların insanlık adına büyük bir utanç manzarasına dönüştüğünü belirtti.

Kaya, Baas diktatörlüğünün icra ettiği zulümlerle sadece Suriyeli masum insanları katletmekle kalmadığını, yeryüzü genelinde adeta insanlık onurunu, adalet duygusunu, vicdanları kirlettiğini, katlettiğini kaydetti.

Öte yandan Bosna’da, Arakan’da ve Filistin’de de aynı acımasızlığın devam ettiğini vurgulayan Kaya, söz konusu Müslümanlar olduğunda uluslararası kamuoyunun taş kesildiğini, egemen güçler nezdinde hiçbir değer taşımadığının gayet iyi bilindiğini ifade etti.

“HİZBULLAH'IN BAAS'IN YANINDA YER ALMASI ÜMMETE İHANETTİR”
Kaya, iki yıldır Humus, Halep ve İdlip’te halkın üzerine bombaların yağdırıldığını belirterek, “Firavun Esed özgür yaşamak isteyen insanları, köle olarak boyunduruk altında tutmanın mücadelesini veriyor. Başta Rusya ve İran olmak üzere sırtını dayadığı güçlerin desteğiyle halkını sistematik biçimde katlediyor. Bu kişiler, çevreler adeta, katil bir rejimle ilişkiler bozulmasın da insanlık yerlerde sürünsün diyorlar. Zalime karşı mezhepçilik yaftasıyla karalamaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç şüphesiz Banyas’ta kesilen, doğranan masumları görmezden gelenler, Reyhanlı’da işlenen katliamın suç ortaklığını fiilen üstlenmişlerdir. Ve şimdi katliam şebekesi, Kusayr’da yine insanlık suçuna imza atmaktadır. Ne yazık ki Baas ordusu, bu vahşeti Hizbullah ile birlikte icra etmektedir. İki yıldır Esed iktidarına verdiği desteği inkar eden Hizbullah, Baas rejiminin köşeye sıkışması üzerine artık utanma perdesini yırtmış ve diktatörlüğün safında Suriye halkına karşı savaştığını ilan etmiştir. Dün Siyonist çete ile savaşında gururla, onurla bayrağını taşıdığımız, iftihar ettiğimiz Hizbullah örgütünün, bugün zalim Baas diktatörlüğünün yanında Suriyeli mazlum kardeşlerimize karşı savaşmasını, ümmete ihanet olarak görüyoruz.”
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından Suriye ve tüm Müslümanlar için dua ederek, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA