“Üç Ayların Fazileti” Konulu Konferans

Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

“Üç Ayların Fazileti” Konulu Konferans
Kent Konseyi Kadın Meclis, üç aylar münasebeti ile Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonunda, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’un konuşmacı olarak katıldığı “Üç Ayların Fazileti” konulu bir konferans düzenledi.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Saliha Bulut, Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadını ve aileyi ilgilendiren her konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini söyleyerek, bugüne kadar yapılan çalışmalarda kadınların çok fazla yararlandıklarını belirtti.

Prof. Dr. Zülfikar Durmuş da “Üç Ayların Fazileti” konulu konferansında üç ayların Recep, Şaban, Ramazan olduğunu, bu aylara yönelik ibadetlerin sadece bu aylarda sınırlı kalmamasını, hayatın her alanını kuşatması gerektiğini vurguladı. Kur’anı Kerim’de Recep, Şaban, Ramazan aylarının haram aylar diye adlandırıldığını söyleyen Durmuş, cahiliye döneminde bile bu aylarda kişi babasının katilini görse dahi ona dokunamadığını belirtti

Üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, asıl önemli olan şeyin bizlerin Allah’a kulluk görevimizi yapmamız olduğunu vurgulayan Durmuş, “Allah’ı Peygamberi anlatmak kolay ancak onu içimize işlememiz zordur. Evimizde işyerimizde, sokağımızda hayatımızın her anına Peygamberi işlersek ancak onu gerçekten sevdiğimizi göstermiş oluruz” dedi.

Programın sonunda kadınlar konu ile ilgili merak ettikleri soruları Durmuş’a yönelttiler.
Kaynak: İHA