Küçük Menderes Sulama Projesi'nde Bacaların İnşası Devam Ediyor

İzmir’in Küçük Menderes havzasının yarım asırlık hayali Sulama Projesi’nde baraj suyunu tarım arazilerine ulaştıran kanalların su alım bacalarının yapımı devam ediyor.

Küçük Menderes Sulama Projesi'nde Bacaların İnşası Devam Ediyor
Üreticilerin sulama borularını bağlayarak sulama suyunu alacakları bacaların kamulaştırma alanında kalanları tamamlandı.
Proje genelinde 96 adet sağ sahilde, 40 adet de sol sahilde olmak üzere toplam 136 sulama bacasının kurulacağı ifade edilirken, projenin toplulaştırma gerektirmeyen kamulaştırma yapılan bölümlerindeki bacalar tamamlanarak, testleri yapılmaya başlandı.

Beydağ Barajı çıkışından Kaymakçı’nın Eselli mevkiine kadar olan bölgede bu yıl başlatılması planlanan sulamanın en önemli parçalarından olan bacaların bulunduğu bölgelere üreticiler de sulama borularını uzatıyor.

Kızılcaavlu köyü yakınlarında yapımı tamamlanan sulama bacalarını inceleyen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, üreticinin su alırken kullanacağı bacaların toplulaştırması tamamlanan ve ara boruların döşenmesi gerçekleştirilen bölgelerde de yapılacağını belirtti.

Yüklenici firmanın ilk etapta kamulaştırma yapılan alanlardaki bacaları inşa ettiğini kaydeden Kaptan, üreticilerin de su alımı için borularını bacalara kadar uzattıklarını, tesislerin Sulama Birliği’ne devri ile birlikte sulama planının hazırlanacağını kaydetti.

Sulama planına göre birlik görevlilerinin bacalarda dağılımı gerçekleştireceğini ifade eden Kaptan, yüklenici firmanın 20 dekara bir baca düşecek şekilde bacaların inşasını gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA